luni, 5 martie 2012

Greseli de make-up


De multe ori,fiind grabite,sau necunoscand toate tehnicile machiajului nu respectam toti pasii acestuia,iar rezultatul nu este unul foarte placut!Totusi,unde gresim?


Alegem gresit nuanta de fond de ten

 



 Dintotdeauna am considerat fondul de ten un autentic cadou adus feminitatii, insa ca si tehnologia in filmele hollywoodiene, se poate intoarce cu usurinta impotriva ta. Alegand o nuanta nepotrivita de fond de ten nu faci decat sa scoti in evidenta imperfectiuni ale tenului sau, paradoxal, sa creezi iluzia existentei unora.
Fondul de ten trebuie sa iti faca tenul sa arate ca in cea mai buna zi a lui, dupa multe ore de somn sau la cateva zile dupa un tratament cosmetic.
 Pentru a alege corect nuanta de fond de ten, este indicat sa il testezi pe tenul nemachiat, de preferinta in lumina naturala, nu de neon.
Pentru a fi sigure,folositi testerele din farmacii sau magazinele de specialitate,cereti sfatul vanzatoarei(care ar trebui sa aibe cunostinte in domeniu),sau mai sigur beauty adviser-ului ,pe care mai nou il gasiti in multe farmacii!Ele se ocupa doar de partea  dermocosmeticelor,si va pot ajuta in alegerea unui fond de ten potrivit!



Ne pensam necorespunzator!

Daca nu stapanim foarte bine tehnica pensatului,cel mai bine ar fi sa facem o programare la salon si sa ne dam sprancenelor pe mana unei persoane care sa  le contureze in asa fel incat sa se potriveasca fizionomiei noastre.Acasa ,doar le intretinem.

Nu aplicam o baza de machiaj
 Baza de machiaj este extrem de importanta pentru aplicarea fondului de ten. Pregateste tenul pentru contactul cu produsul, hidratandu-l si matifiindu-l, dupa caz. Fondul de ten va adera mult mai bine, va fi mai rezistent si se va omogeniza mai usor.
Nu este obligatoriu sa aplici o baza de machiaj profesionista, poti aplica o simpla crema hidratanta.

Nu aplicam fond de ten pe urechi si pe gat
 Este indicat, pentru a obtine acel aspect uniform si perfect, atat de estetic, sa aplici fondul de ten si pe aceste zone, in special daca porti decolteu sau parul prins.



Folosim  ruj daca avem buzele uscate

 Ai obiceiul sa aplici ruj cand iti simti buzele uscate? Gresit! Formula lipstick-ului tinde sa usuce buzele.Aplica doar un balsam de buze,hranitor,daca gasesti cu miere de albine si mai bine!Buzele iti vor multumi!!!


 Linia de tus tremurata

 Daca nu ai indemanarea necesara pentru a trasa o linie de tus perfecta, foloseste un tus-creion. Alte solutii ar fi sa optezi pentru trasarea unor puncte simetrice pe care sa le unesti ulterior sau sa sprijini mana de o masuta atunci cand te machiezi.


 Aplicam  mai multe straturi de fond de ten pentru a ascunde anumite imperfectiuni.
 Nu trebuie sa recurgi niciodata la aceasta metoda. Nu va face decat sa-ti incarce tenul,iar acesta nu va mai putea respira!

 In postarea viitoare va voi impartasi cateva idei pentru a avea un machiaj impecabil..si care sunt pasii acestuia!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru vizita!Astept parerile voastre despre postarile mele!!