vineri, 2 martie 2012

Cum ne ingrijim parul primavara?


M-am gandit sa va povestesc astazi ce am mai aflat de pe net in legatura cu ingrijirea parului!!Si iata ce am aflat:


1. Afla ce tip de par ai! Este nevoie de un tratament special si de ingrijire deosebita daca ai parul uscat, gras sau combinat, ondulat, drept sau permanent. Dupa ce ti-ai da seama, cauta produsele specifice parului tau si evita sa le cumperi de la supermarket. Oricat ar fi de costisitor, cele profesioniste isi vor spune cuvantul!

2. Mananca cat mai multe alimente pe baza de fier. Profita ca vine primavara si fa o tura prin piata, alegand legume, dar si zarzavaturi proaspete. Pe langa faptul ca iti vei subtia silueta,tenul va arata mai revigorat si parul tau va straluci!

3. Vitamina E este prietena ta. Prin agentii de stralucire care actioneaza asupra parului vei obtine un look grozav, cu un par moale, matasos si, evident, stralucitor. Incearca sa mananci cat mai multe nuci, ulei de masline, cocos, dar cauta si un supliment alimentar sau chiar un tratament de par pe baza de vitamina E. Samponul, gelul, balsamul pot contine acest element de baza al frumusetii tale.

4. Foloseste un balsam cu actiune indelungata, care sa hidrateze parul in profunzime. Nu exagera insa, o data pe saptamana fiind suficient pentru a arata grozav.Si nu aplica balsamul la radacina,acesta ingrasand parul.

5. Stralucirea este data si de uleiul de masline dar si de uleiul de argan. Mastile cu ulei de masline si mai ales tratamentul cu ulei cald fac minuni. Incearca sa ti le aplici totusi in mediu profesionist, fiind destul de riscant daca nu ai experienta,dar poti incerca mastile cu ulei de argan...acestea nu presupun nici un risc..si vei vedea cat de stralucitor va deveni parul tau!!

6. Fii exigenta cu firmele producatoare. Nu te zgarci la cativa bani daca vrei sa ai un par frumos. Evita produsele cu baza exclusiv chimica, incercand sa alegi ceva mai natural.Sau daca nu doresti sa cheltuiesti o avere,incearca mastile facute in casa, cu ou,ulei de masline,ulei de ricin(daca nu ai parul gras),ulei de argan.

7. Sucul de lamaie are efect antiseptic si, pe deasupra, curata in profunzime parul lasandu-l mai usor, mai catifelat si mult mai stralucitor. Aplica sucul de la o lamaie pe par, asteapta 20 de minute si apoi clateste. Vei arata fabulos!

8. Las-o mai moale cu produsele de styling. Fixativul in exces, ceara de par, spuma, nu lasa firul sa respire, iar rezultatul il stii si singura.

9. Clateste parul cu apa cat mai rece. Daca poti, aplica doar apa rece la varfuri. Cuticulele se inchid, iar look-ul tau va arata minunat indata ce parul se va fi uscat. Incearca!

10.Periaza parul cat mai des!!Desi sunt pareri pro si contra,studiile au demonstrate ca periatul des ajuta parul. Periatul parului distribuie uniform pe tot parul substantele uleiose naturale, stimuleaza cresterea, inlatura praful si impuritatile si imbunatateste elasticitatea parului.

11.Tunde-ti varfurile cel putin o data la 2 luni,sau mai des daca observe ca se despica.Oricat de mult l-ai ingriji,oricate masti ai aplica,niste varfuri despicate vor strica tot aspectul tau!!

12.Vopseste-ti parul!!Chiar daca esti impotriva vopselei si crezi ca va distruge look-ul tau natural,incearca sa gasesti o nuanta apropiata nuantei tale natural,astfel vei da stralucire firului de par.Si ,nu-i asa,ce e mai frumos decat un par sanatos,in bataia razelor soarelui,(care va  fi din ce in ce mai prezent)!!Pentru cele care nu s-au mai vopsit pana acum,puteti incerca vopsesele fara amoniac!!
 Tu ce trucuri de ingrijire a parului folosesti?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru vizita!Astept parerile voastre despre postarile mele!!