miercuri, 11 septembrie 2013

Ce branduri Bio imi plac

Tot v-am povestit despre parabeni, chimicale, si cat de mult prefer produsele bio.

Ei bine, am decis  sa  fac aceasta postare despre ce branduri folosesc , sau as cumpara in materie de cosmetice.

In ce cosmetice gasim parabenii?

Parabenii sunt de fapt un conservant, cel mai utilizat conservant din cosmetice. Potrivit unor studii, intre 75 si 90% din cosmetice contin parabeni. Ii gasiti in sampoane, geluri de dus, lotiuni de corp, creme, deodorante si alte produse cosmetice. Parabenii se folosesc de peste 50 de ani in industria cosmetica, ei sunt cei care ajuta cremele depozitate in atmosfera umeda din baie sa reziste si 18-24 de luni dupa ce le desfaci, sa nu se strice. Asta da eficienta! Dar cu ce pret?

Cum recunoasteti parabenii in lista de ingrediente a cosmeticelor

Pe etichetele de cosmetice nu veti vedea niciodata scris mare ”contine parabeni”. :) Uitati-va in schimb cu atentie dupa urmatoarele nume de ”de scena”: methylparaben (E218), ethylparaben (E214), propylparaben (E216), butylparaben, isobutylparaben. Asa ii veti idenitifica pe lista de ingrediente a cosmeticelor.

sursa


Printre brandurile care nu au in compozitie parabeni , se numara:

  1. Apivita- brand grecesc ce nu  contine parabeni, Parabeni,Silicon,Propylen glycol,Uleiuri minerale,Etanolamine,Ftalati, PCM, NM
  2. Elmiplant - Brand romanesc  de incredere -este o alta firma de cosmetice ce urmareste ingrijirea naturala. Infiintata tot in 1992, Elmiplant are la baza o mostenire solida si expertii din laboratoare care se folosesc de cunoasterea in profunzime a ingredientelor naturale. Folosesc ingrediente precum Acid Salicilic, bioelastina, ceai verde, ceramide, caviar sau aloe verde
  3. Melvita-Produsele Melvita NU contin: parafina, silicon, parabeni sau fenoxietanol, derivati de formaldehida sau cloruri, parfumuri sintetice sau coloranti.
  4. Gerovital este un brand cu produse de par, fata si corp. Valorifica extractele din plante si are puternice proprietati de protectie si regenerare. Este un brand dedicat femeilor cu varste cuprinse intre 20 si 45 de ani, iar formulele au la baza extractul bio de floare-de-colt, complexul Herbatonic , Ceramidyl-Omega , uleiuri vegetale de avocado jojoba, germeni de grau si soia, ceara de albine, untul de cacao si vitaminele A si E.
  5. Apimond - a luat nastere in 1992, la Centrul de Produse Apicole, Dambovita, inovatorul fiind Daniel Matache. Acesta imbutelia produse obtinute din stupina proprie sub numele acestei marci, care a devenit repede un brand. Astazi compania Apimond produce o gama importanta de sortimente de miere, specialitati de miere si produse cosmetice pe baza de ingrediente apicole.


Trebuie sa aveti grija , sa citit bine etichetele , caci un brand cum e Botanics cu subgama NO.7 contine parabeni.
La fel si unele produse Yves Rocher, Avon, pe care personal le-am folosit.

In compozitia multor produse veti intalni ingredientul:parfum, pe care e bine sa-l evitam.

Dar , care sunt efectele folosirii produselor cu parabeni?




  • Potrivit unor studii (toate sursele mele sunt la finalul articolului) din Statele Unite ale Americii, in tesuturile recoltate din tumorile de cancer la san s-au gasit parabenii prezenti si in cosmetice. In 18 din 20 de tesuturi recoltate erau parabeni, intr-o analiza din anul 2004. Rezultatele au fost contestate ca fiind neconcludente, dar ele raman.
  • De aceea, deodorantele ar trebui sa fie primele cosmetice la care sa cautati rapid varianta fara parabeni, daca nu ati gasit-o deja.
  • Potrivit unui studiu efectuat in Danemarca, la cateva ore dupa ce un grup de voluntari a aplicat comsetice cu parabeni pe piele, in sangele si in urina lor au fost detectati parabenii respectivi.
  • Daca se pastreaza tendinta actuala, in cativa ani toate marile branduri de comsetice non-bio vor avea doar produse fara parabeni.
  • Parabenii sunt o substanta chimica provenita din industria petrochimica (petrol, rafinarii, poluare).
  • Potrivit altor studii, o femeie care foloseste produse cosmetice cu parabeni esteexpusa, in medie, la 50 mg de parabeni in fiecare zi.
  • Deja Uniunea Europeana limiteaza cantitatea de parabeni admisa in cosmeticele comercializate aici.

11 comentarii:

  1. da, tot mai mult se pune accentul pe bio . am auzit de melvita pareri bune.pupp

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa e! daca putem evita chimicalele de ce sa nu o facem?
      te pup

      Ștergere
  2. eu am trecut de un timp pe unturi si uleiuri si sunt multumita!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am folosit unt de mango

      http://irinacosmetice.blogspot.ro/2013/08/imi-rasfat-parul-cu-unt-de-mango.html
      si eu si nu m-a incantat
      de uleiuri sunt multumita..mai ales cel de cocos

      Ștergere
  3. Foarte bine de ştiut, îţi mulţumim pentru postare! :-)

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Salut! Studiu respectiv nu este concludent pentru ca nu s-a facut legatura intre produsele cosmetice si cancerul de san. Ceea ce este sigur e faptul ca parabenii sunt cancerigeni pentru sobolani, insa cantitatile prezente in produsele cosmetice sunt prea mici pentru a avea efect. Exista destul de putini conservanti pe piata, unii chiar sunt demonstrati a fi cancerigeni in combinatie cu aminele ( poti sa dai search pe google). Exista si multe fructe ce contin parabeni in forma naturala: de exemplu coacazele si din cate stiu eu nu sunt interzise. Cand trebuie sa conservi un produs cosmetic, este f greu sa gasesti un ingredient sigur, care nu e nociv si care are iti pastreaza macar jumatate de an produsul in stare buna. Sau...ajungi sa-ti faci propriile cosmetice si sa le pastrez la frigider 1 saptamana, doua, insa nici atunci nu poti fi sigur ca nu s-a contaminat cu bacteriile. Nu exista conservant natural in produse cosmetice, iar extractul de samburi de grapfruit nu e nici pe departe conservant. Si inca ceva: doar produsele cosmetice ce contin apa se conserva (vitamina e nu e conservant).
    Parabenii sunt folositi in cantitati mult prea mici si daca ar fi fost nocivi, sigur nu i-am fi regasit in produse. Mai ales ca noile normele legate de produse cosmetice au intrat in vigore anul acesta in iulie, unde multe substante au fost interzise/diminuate din compozitii.

    'Fara parabeni' - marketing pur.
    Anca

    RăspundețiȘtergere
  6. sincer, studii sau realitate prefer produsele naturale decat cele pline de conservanti

    RăspundețiȘtergere
  7. Din pacate nu exista produse naturale, iar produsele nu sunt pline de conservanti. De obicei sunt pusi la finalul listei, ceea ce arata ca au un procent foarte mic din compozitie.
    Si da, parfumul e un ingredient de care e indicat sa ne ferim, insa poate fi ascuns sub alte forme. Conform directivei europene din 2003, unii compusi pot prezenta risc alergic precum: linalool, geraniol, care sunt tot in categoria 'parfum'. Insa in noua legislatie intrata in vigoare anul acesta (http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2009:342:0059:01:EN:HTML ), lista e mult mai lunga. Acolo vei gasi si lista conservantilor permisi in produsele cosmetice.

    Anca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. te contrazic aici.daca folosesc ulei de cocos de exemplu..e natural!!

      si majoritatea produselor gen avon, oriflame, mass market sunt pline de parabeni, si conservanti.oricum e alegerea fiecaruia ce si cum cumpara!

      Ștergere

Multumesc pentru vizita!Astept parerile voastre despre postarile mele!!