vineri, 30 noiembrie 2012

Romania mea

Cum s-a schimbat Romania in ultimii ani?? Multi imi vor spune ca in bine..altii  imi vor spune in rau.Dar eu cred ca incet incet incepem sa ne schimbam mentalitatea sa fim mai civilizati,sa ne adaptam  si noi tarilor  europene.

Daca as fi sa punctez 10 lucruri bune si 10 rele despre tarisoara mea, acestea ar fi:

Bad things:

  1. Clasa politica-promite numai in perioadele electorale apoi uita de noi!
  2. Nevoia mai multor campanii gen:"Let's Do It Romania"-macar asa  sa educam  adolescentii si nu numai sa fie mai responsabili cu curatenia in spatii publice
  3. Prea multe taxe- in curand vor pune si taxe pe vise!!
  4. Prea multe defrisari- ce se arata la tv sunt doar cateva exemple din masacrul facut padurilor,si tot noi vom suferi de pe urma lor(inundatii,viituri)
  5. Spaga in floare- nu stiu daca nepotii copiilor mei vor apuca sa traiasca intr-o Romanie fara spaga(de la protarul spitalului,pana la ingrijitoarea de la cresa toti asteapta sa le dai"ceva)
  6. Lasarea in paragina amultor statiuni  de la Marea Neagra(avem asa mult potential cu plajele si marea noastra,dar preferam sa stam sa ne uitam la straini cum le amenajeaza ,in locul nostru)
  7. Prea putine gradinite si scoli( in ultimii ani totusi lumea face copii,dar autoritatile nu  iau deloc atitudine si lasa doar sectorul privat sa se dezvolte,unde nu toata lumea are accesul)
  8. Nesimtirea  si goana dupa putere- sigur nu numai la noi se intalnesc aceste atribute, dar din ce in ce mai multa lume uita valorile morale si nu le pasa pe cine trebuie sa calce pentru a ajunge ei in varf
  9. Programele nationale de sanatate-desi s-au facut multe reportaje ,ajung oamenii sa moara pana sa beneficieze de medicamente gratuite.
  10. Sistemul sanitar- cotizezi o viata si in spital daca ajungi tot tu trebuie sa-ti cumperi pana si banalul paracetamol!
Goog things:
  1. Avem o tara cu atatea frumuseti naturale:munti,campii,delta,mare si multi straini ar fi invidiosi pe noi.
  2. Suntem ospitalieri si calzi cu sange latin
  3. Stim sa ne distram si sa facem haz de necaz chiar daca nu traim o viata roz
  4.  Au inceput sa deschisa magazine si la noi marile branduri de haine,genti,parfumuri
  5. Avem atatia oameni talentati atat in domeniul sportului ,tehnologiei,culturii incat e pacat sa ii uitam si sa  invatam generatiile viitoare despre ei
  6. Avem o bucatarie traditionala de invidiat: nu te poti abtine sa nu gusti din sarmale, palina, slanina, si multe alte bunatati
  7. Stim sa ne ajutam semenii.Drept urmare salut toti acei bloggeri care au luat parte la campania lui  Manafu si vor posta un articol despre Romania.Va invit si pe voi sa faceti acest lucru.La fiecare articol scris micutul Dantes va primi 10 euro intr-un mic cont pentru a se putea bucura si el de un Mos Craciun mai bogat anul acesta.
  8. Scoala romaneasca - atat de criticata si  incercata de atatea reforme, inca supravietuieste si este mult apreciata mai ales peste hotare.
  9.  Unele televiziuni obiective in reportaje si  care incearca sa schimbe ceva
  10. Oamenii-cu bune si cu rele

2 comentarii:

  1. foarte frumoasa postarea.Pacat ca oamenii politici doar promit si nu fac nimic.Pacat ca se fura atat de mult in tara asta.Pacat ca nu este promovat turismul.Avem o tara foarte frumoasa cu niste peisaje superbe si foarte multe bogatii naturale.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita!Astept parerile voastre despre postarile mele!!