sâmbătă, 19 mai 2012

Curatenie bio!






De fiecare data cand facem curatenie folosim  o gramada de substante chimic.Dar fiecare dintre noi avem amidon in casa. V-ati gandit la ce il puteti utiliza??Iata ce am gasit pe net:

1. Intretinere covoare

Amidonul poate inlocui cu succes otetul, atunci cand vine vorba de intretinerea covoarelor. Pentru a le oferi acestora un miros placut si fresh, presara pe covoare niste amidon si lasa-l sa actioneze timp de o jumatate de ora, dupa care aspira-l.

2. Pete de cerneala de pe covoare

Petele de cerneala au constituit mereu o problema; pentru a depune cat mai putin efort in inlaturarea acestora de pe covor , tot ce trebuie sa faci este sa formezi o pasta din amidon si lapte. Pasta formata se va aplica, apoi, pe zona afectata si se va lasa cateva ore, pentru a-si face efectul. Dupa acest interval de timp, indeparteaza pasta si aspira covorul.

3. Curatare pereti

Atunci cand vine vorba de pete, amidonul este cel mai indicat. Daca este aplicat direct pe pata, la scurt timp dupa nasterea sa, acesta absoarbe surplusul de grasime, fara a o imprastia. Daca ai patat peretii cu grasime, nu te ingrijora. Poti scapa de urme, daca le freci cu putin amidon, cu ajutorul unei carpe.

4.Desface nodurile. Nodurile de la sireturile de la pantofi sau de la divere sfori pot fi greu de desfacut, insa solutia este foarte simpla. Presara peste nod putin amidon. Acesta va face ca sfoara sa se desfaca mult mai usor.


5.Indeparteaza arsurile de pe haine. Ai calcat hainele si ai ars putin rufele? Arsurile de la fierul de calcat pot fi foarte usor indepartate cu amidon. Umezeste zona afectata si apoi acopera cu amidon. Lasa amidonul sa se usuce, dupa care il indepartezi.


Voi ce  produse naturale folositi pentru curatenie?

5 comentarii:

  1. am cumparat de pe un site 1kg de amidon din porumb, ca sa fac budinci. normal ca nu am facut si la sfarsit, dupa ce il mutam de colo-colo si nu am mai avut loc de el, l-am aruncat!
    acum ca ti-am citit articolul, as fi putut incerca ceva pe petele de pe pereti, dar...

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru curatenie bio mai folosec :bicarbonatul pentru dezinfectarea frigiderului(pe o farfuriuta il pun in frigider si in 4-6 ore isi face treaba),dar si in masina de spalat pentru dezinfectia rufelor.otetul il folosesc pentru eliminarea calcarului din masina de spalat.lamaia pentru a absoarbe mirosurile urat din frigider. etc

    RăspundețiȘtergere
  3. si eu mai folsoesc bicarbonat:tin mereu pe o farfuriuta in frigider,ca si tine
    si cu putin otet sterg rosturile din baie si imbinarea cu cada..ca noi ies

    RăspundețiȘtergere
  4. Normally I don't learn post on blogs, however I wish to say that this write-up very forced me to take a look at and do so! Your writing taste has been amazed me. Thank you, very nice post.

    Look at my web page: pda software,

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita!Astept parerile voastre despre postarile mele!!