marți, 20 august 2013

Imi rasfat parul cu unt de mango

Cum am tot zis, vreau sa renunt la produsele cu chimicale din comert si sa folosesc tot mai multe produse bio.
Asa ca am cumparat de la Plafar unt de mango la 100 grame , pret 21 ron.
Dar ce este untul de mango?


Arborele de Mango este cultivat in diferite regiuni tropicale, dar isi are originile in Asia de Est. Din samburii fructului de mango este extras untul. Untul rafinat are o textura mult mai ferma decat cel nerafinat, duritatea acestuia il face ideal pentru formularea de rujuri, stickuri si deodorante solide.

Ingrediente: unt de mango (mangifera indica butter)
Metoda de obtinere: prin presare si extragere mecanica, rafinat cu aburi, filtrat si purificat fara chimicale 
Tara de provenienta: India
Aspectul: la temperatura camerei are consistenta solida (se topeste in contact cu pielea), culoare alba, miros crud aproape impreceptibil.
Componenti principali: acizi grasi: oleic, palmitic, linoleic, stearic, omega6, omega9

Utilizare :
- aplicat ca atare pe pielea proaspat igienizata si umeda, in special in caz de psoriazis, eczeme, piele crapata sau intarita.



L-am folosit pe corp pe post de crema de corp si ramane lipicios pe piele. Nu mi-a placut. Poate voi incerca si untul de cacao, dar deocamdata cred ca revin la lotiunile de corp clasice din comert.


- in amestec cu uleiuri vegetale, uleiuri esentiale sau diverse extracte in functie de necesitatile pielii de 5-90%
- in compozitiile cosmetice cu rol de protectie solara, inainte si dupa expunerea la soare pentru a reduce descuamarea pielii
- ca ingredient in unguentele de masaj pentru pielea uscata, pentru drenaj limfatic, impreuna cu uleiuri esentiale in functie de scopul tratamentului
- ca ingredient in masti pentru parul uscat, degradat, despicat


L-am folosit pe varfuri si e foarte  greu de indepartat. L-am incalzit la microunde si e ca un ulei usor de aplicat pe par. Dar dupa 30 min, se intareste si este foarte gras, cu vreo 4 samponari si apa mai fierbinte am reusit sa il indepartez din par.


- ca atare sau combinat cu alte uleiuri vegetale in timpul sarcinii pentru a mentine supletea pielii, si pentru a preveni  vergeturile. 



Iata ce alte intrebuintari mai are:



Se recomanda a se folosi si dupa nastere pentru a reduce vergeturile deja existente.

Pentru topire apelati la bain-marie (baia de aburi), Incalziti la 35-45grade C, evitati supraincalzirea, nu recomandam incalzirea in cuptorul cu microunde.
Pastrare: in loc uscat, ferit de caldura si lumina
Date de siguranta: non toxic, non iritant, non sensibilizant. Uz extern!
Untul de mango are proprietati emoliente naturale, de vindecare a ranilor, de regenerare.Se utilizeaza pentru calmarea pielii, hidratare, protectie si pentru a restabili elasticitatea celulelor dermei. Untul de mango are si un efect veritabil de protectie impotriva radiatiilor UV. Dermatologii recomanda untul de mango pentru tratamentul ridurilor. Conform statisticii, majoritatea persoanelor care-l aplica observa scaderea semnelor de imbatranire si disparitia ridurilor fine in termen de 4 pana la 6 saptamani de utilizare zi cu zi. Intra rapid in piele

Alte beneficii:
- Vindeca eruptiile de piele,
- Vindeca descuamarea pielii,
- Reduce mancarimile pielii,
- Previne vergeturile din timpul sarcinii,
- Vindeca oboseala musculara, durerile si tensiunile prin masaj, 
- Reduce alergiile pielii, trateaza eczeme si dermatite.

Miros: fara miros
Textura: fin, moale, cremos.

Tratament pentru par uscat cu unt de mango si unt de shea

Ai nevoie de: doua linguri de ulei de masline extra-virgin, doua linguri de miere, doua linguri de unt de shea si o lingura de unt de mango. Pune ingredientele intr-un vas. Separat incalzeste o oala medie cu apa si pune vasul in apa clocotita pana cand toate ingredientele se topesc si se combina. Indeparteaza vasul din apa si lasa masca sa se raceasca. Aplic-o apoi pe par si pe scalp, acopera cu casca de dus si las-o sa actioneze in jur de 30-45 de minute. Clateste parul cu apa calduta si samponeaza-l ca de obicei.
Si daca tot suntem la capitolul masti va mai recomand:

Masca Antimatreata
Pentru a o obtine, amestecati patru picaturi de ulei de eucalipt cu 50 ml ulei de jojoba.
Adaugati apoi patru picaturi de ulei de lavanda si patru de ulei de rozmarin. Amestecul se incalzeste usor si se aplica pe parul umed, spalat in prealabil.
Dupa ce ati aplicat masca, acoperiti-va capul cu o folie de plastic, puneti deasupra un prosop si lasati sa actioneze timp de o ora.
La sfarsit, spalati-va din nou parul, asigurandu-va ca ati indepartat toate urmele de ulei si apoi clatiti. Masca se aplica de doua ori pe saptamana.

Uleiurile esentiale: Adauga 3-4 picaturi de ulei esential de portocale, lavanda sau de salvie in sampon. Aceste uleiuri sunt perfecte pentru parul gras datorita efectelor tonice si proprietatile lor antiseptice.

M-a tentant untul de mango dupa ce am folosit o masca de par de la Klorane cu mango. Mirosea demential si hidrata foarte bine parul. In plus am zis ca renunt sa cumpar produse de supermarket pline de chimicale, si optez pentru dermocosmetice, chiar daca sunt mai scumpe, sunt mai concentrate si mai naturale.


Ok, nu sunt ca uleiurile bio,care nu mai au nimic altceva in compozitie, dar unele branduri gen:Melvita, L'occitane, Apivita..chiar produc produse cat mai naturale, fara chimicale.

Dar, mare grija ...nu toate produsele din farmacii sunt Bio si multe contin parabeni, parfum, etc.

2 comentarii:

  1. Untul de mango este varsat ? A fost in pungulita ? Daca nu de la ce firma este si in ce recipient ? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. l-am luat de la plafar..era solid ca un unt intr=un borcanel de sticla...nu mai stiu firma ca l-am aruncat:D

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita!Astept parerile voastre despre postarile mele!!