marți, 17 aprilie 2012

Creme pentru dermatita atopica la bebelusi!



Cand era bebelus baietelul nasilor nostri a avut dermatita atopica.Vorbind destul de mult cu ea pe aceasa tema,si dupa ce a mers la diversi medici iata ce creme i-au fost recomandate!!
Acestea sper sa va ajute si pe voi,cele ce va confruntati cu aceasta problema!!Oricum vizita la medic este obligatorie!!!


Stelatopia crema emolienta-MUSTELA


Exomega crema 200ml
Ducray A-DERMA - Dermatita atopica
 
Avene Trixera crema
Crema emolienta pentru dermatita atopica.
Lipikar Lapte de corp
Tub 200ml - Pentru pielea foarte uscata la copii si adulti.
Emolium Gel-crema pentru spalare 200
 Topialyse Palpebral-Svr
Face parte din gama Topialyse - piele uscata constitutional, dermatita atopica.


Totusi,ce este dermatita atopica??Dand un search pe net iata ce am gasit:
" Dermatita atopică este o afecţiune inflamatorie cronică a tegumenului care este asociată frecvent cu astmul bronşic, rinita alergică sau conjuctivita alergică. Dermatita înseamnă ,,inflamaţia pielii’’, iar atopic face referinţă la bolile genetice. Boala are, deci, o determinare genetică, aşadar, dacă unul dintre părinţi suferă de una dintre bolile enumerate mai sus, este posibil ca bebeluşul dumneavoastră să facă dermatită atopică.
Boala se caracterizează prin prurit foarte puternic (mâncărimea pielii), inflamare, roşeaţă, uscarea pielii, fisurare, descuamare, cruste şi îngroşarea ei. Părţile afectate sunt faţa, braţele (uneori şi palmele sau coatele) şi pielea capului pe care apar cruste de culoarea galbenă. Pielea de la nivelul urechilor este afectată şi ea, iar erupţia predomină pe faţă şi pe frunte. Pielea devine uscată şi îşi pierde din elasticitate.
Boala afectează fiecare copil, însă gradul de severitate diferă de la un copil la altul. Dermatita atopică debutează undeva pe la vârtsa de 6-12 săptămâni, dar 80% din aceste cazuri îşi revin în jurul vârstei de 18 luni. Boala afectează copiii din mediul urban şi tările dezvoltate, este mai frecventă la fetiţe şi nu este contagioasă.
Dermatita atopică este cea mai frecventă boală cutanată la copii, face parte din bolile ereditare nevindecabile, dar care pot fi ameliorate.
Erupţia trebuie să dispară în aproximativ 10 zile. În urma tratamentului, care va fi prescris doar de medicul dermatolog, pielea îşi va căpăta elasticitatea. Recăderile debutează cu piele inflamată, mâncărimi, apar şi primele veziccule umplute cu lichid. Aceste recăderi sunt favorizate de diaree, infecţii dentare sau rinofaringite.
Starea generală a bebeluşului este foarte bună, dar, în această perioadă, copilul trebuie protejat împotriva virusului herpetic, deoarece apar complicaţii în caz de contaminare."
Voi cu ce tratati dermatita atopica la bebelusi????

2 comentarii:

  1. fucidin H crema,apa termala Avene,clorura de calciu picaturi,ketof sirop

    RăspundețiȘtergere
  2. nimeni din predecesorii mei nu a avut dermatita, deci nu e genetica. Mai mult decat atat, m-am procopsit cu ea la 37 de ani. Cred ca e din cauza chimicalelor (pesticide, ingrasaminte, coloranti, detergenti etc.) si a poluarii in general.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita!Astept parerile voastre despre postarile mele!!