joi, 26 aprilie 2012

Un pumn de pastile!!

Nu de putine ori mi-a fost dat sa aud:"Am racit,iau paracetamol si aspirina si trece"..sau"nu mi-a trecut raceala ,iau antibiotice"!!!!Si toate acestea fara sa mearga la un medic.Si uite asa devenim noi imuni la  medicamente ,organismul nu numai ca se obisnuieste cu ele,dar acestea ii pot face mult rau.

Ce ne costa sa mergem la  medicul de familie la o banala consultatie,gratuita??O sa spuneti ca nu aveti timp,ca la medic e mereu aglomerat,ca va programeaza in zile  in care aveti treaba,si ca e mult mai simplu sa va tratati dupa ureche,dupa sfaturile vecinei,sau colegei de serviciu.

Mai e o categorie de persoane care se cred atotstiutoare si ele nu au nevoie de medici,ca ei iau mereu spaga,ca nu stiu nimic.Fratilor,totusi omul oricat de multe spagi ar lua, a facut si el o facultate,stie si el ceva din moment ce profeseaza.Si nu vreau aici sa le ridic medicilor statuie,dar la o consultatie stiu si ei ce sa faca.Daca depaseste aria lor de cunostinte medicale ,te trimit la un specialist,dar NU MAI LUATI PASTILE DUPA URECHE!!!!
Mai ales celor mici.!!!!!!!!!Ma ingrozesc cand aud ca mamica X a dat antibiotic copilului fara sa mearga la medic.Are idee ea ,oare,cat rau ii face????


“Un studiu efectuat in luna martie a anului 2012 ne spune ca mai mult de jumatate dintre parintii intervievati au administrat medicamente copiilor fara a merge in prealabil la un consult medical si fara a constientiza pe deplin riscurile la care ii supun pe cei mici.
Nu administrati medicamente copiilor fara a merge la un consult medical – acesta este mesajul meu , la care va puteti gandi de fiecare data cand cel mic se imbolnaveste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru vizita!Astept parerile voastre despre postarile mele!!