vineri, 13 aprilie 2012

Bronz sanatos!!!

La moda e mereu pielea bronzata!!!Dar ce alegem :solarul sau bronzul natural?
In fiecare zi suntem bombardati cu informatii despre explozii solare,nivel ridicat de radiatii!!Totusi ,ce alegem??

 In primul rand ,indiferent de modalitatea de bronzare pe care o alegem trebuie sa respectam niste reguli:


1.Inainte de a ne expune la soare, este preferabil sa facem o exfoliere a pielii corpului, pentru a indeparta celulele moarte si pentru ca bronzul obtinut sa reziste cat mai mult timp. Pentru a realiza o exfoliere corecta, scrubul de corp se aplica pe pielea umeda si se foloseste o manusa abraziva sau un burete abraziv cu care se maseaza intregul corp prin miscari circulare in partea superioara si miscari de sus in jos pe partea inferioara, si anume pe picioare, sau putem opta pentru o exfoliere facuta de un profesionist, la un salon de infrumusetare.

2.Secretul unui bronz reusit sta si in hidratarea corporala corecta. Hidratarea pielii inainte de expunerea la soare este si ea un pas important, care nu trebuie neglijat; se poate opta in functie de preferinta si de tipul de piele pentru uleiuri de corp, lapte hidratant (are o consistenta mai grasa) sau lotiuni de corp usoare, care patrund rapid in piele si nu lasa senzatia de piele grasa. Crema se aplica imediat dupa exfolierea pielii.
Pielea fiecaruia este diferita cand vine vorba de expunerea la soare. Unele tipuri de piele, de exemplu cele mate, au o toleranta ridicata la expunerea solara, pe cand altele, mai deschise la culoare, nu se pot expune pe o perioada indelungata la soare.

3.Pe masura ce pielea se obisnuieste cu expunerea la soare, se poate reduce nivelul cremei de protectie utilizate (se incepe cu un ecran de protectie mai mare si se reduce pe masura expunerii repetate la soare).
Crema de protectie solara se poate aplica fie la intervale regulate de 2 ore, fie, daca nu este rezistenta la apa, dupa fiecare baie in mare.


4.Atunci cand conduci, renunti la centura de siguranta pentru ca nu mai sunt pe strada si alte masini? La fel e si in cazul soarelui – ai nevoie de protectie indiferent ca il vezi sau nu. Inainte sa iesi din casa, nu uita sa aplici lotiunea cu factor de protectie solara pe partile corpului pe care le expui.

5.Doar pentru ca scalpul tau este acoperit de par, nu inseamna ca este si protejat. Daca palariile nu sunt tocmai preferatele tale, e bine sa optezi pentru un spray special pentru par, care sa contina, desigur, factor de protectie. Totodata, nu uita de urechi. Trebuie si ele protejate.

6.Buzele sunt partea fetei care se bucura de cea mai mare expunere la soare. Asa ca, daca obisnuiesti sa te dai cu gloss cand mergi la piscina, e ca si cand ai aplica pe corp ulei pentru bebelisi si apoi te-ai expune la soare. Riscul de a te arde este foarte mare, asa ca alege gloss-urile cu factor de protectie de cel putin 20, iar inainte, aplica un balsam de buze protector.


Chiar daca solarele asigura un bronz uniform si rapid,eu nu recomand aceasta metoda!Tot mai multe studii arata ca acest tip de bronz ar fi daunator ,si poate cauza chiar cancer!!

Si soarele ,pe de alta parte nu mai este atat de sanatos ca in urma cu 100 ani,dar eu prefer bronzarea naturala!!!Daca aplici creme de protectie corect,te protejezi destul de bine!!In plus trebuie evitate orele amiezii,atunci cand soarele e cel mai puternic!

Mie personal, imi place crema de protectie solara cu factor 50 de la Avene pentru copii,iar pentru mine aleg cu factor 25,avand tenul mai inchis la culoare!Mai practica mi se pare o crema de fata care are incorporat si factor SPF cum e cea de la Garnier BB Cream!!!

In curand o voi achizitiona si voi face apoi un review despre ea!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru vizita!Astept parerile voastre despre postarile mele!!