sâmbătă, 2 iunie 2012

Mi-am pierdut copilul!



Nu, nu este cazul meu,din fericire, dar nu de multe ori mi-a fost dat sa vad in parc mamici care  isi lasa odraslele  singure prin parc...ele la o distanta mai mult decat mare de ei,sau  intrand  in magazine si  copiii sunt lasati afara..si bineinteles ca nu stau locului acolo ci pleaca !!

Si aici nu ma refer la copii de 6-7 ani care deja zic eu sunt maricei si isi pot avea singuri de grija...aici vorbesc de copii ce abia au invatat sa mearga: 1an,2,3!

Mi-a fost dat chiar sa  vad un copil pierdut de mama sa..destul de departe de parc, pe trotuar,in apropierea strazii si implicit a masinilor...nu stiu cati ani avea exact dar nu vorbea !!
Nu imi pot  da seama ce poate fi in inima unei mame care nu-si mai gaseste copilul,ce simte ea atunci,dar oare ea ce facea?Cat de inconstienta sa fii sa-l scapi pe asta micu din ochi??

Da,sunt la varsta  explorarilor si daca  vad un grup de copii,sau o jucarie,ceva care sa le atraga atentia au si fugit!!

Da,este mai greu decat atunci cand erau bebelusi..macar atunci ii lasai in carut ,acolo ii gaseai......
Desi,la cate se intampla, eu una nu mi-am lasat nicioadata fetita in carut si eu sa intru intr-un magazin ....de frica hotilor de copii..
Poate sunt eu paranoia,dar cate am vazut la tv..nu m-as risca.
Desi,am vazut mame care ii lasa afara,la intrarea in magazin.Eu mi-am asumat riscul,sa intru cu carutul oriunde..daca vanzatoarelor nu le convenea sau comentau..ieseam si gata!!
Daca era musai sa  intru acolo,de ex.la o banca sa achit vreo factura si ele comentau,  le ziceam sa-mi dea bani de bona sa las copilul cu cineva si sa nu le deranjez  spatiul!!!


Si voi luati peste tot copiii cu voi??

4 comentarii:

  1. Sunt total deacord cu tine in ceea ce priveste sa iti iei copilul cu tine cand intri in diferite locuri.

    RăspundețiȘtergere
  2. cu siguranta nu l-as lasa singur pe afara!eu nu il las singur nici pe strada,care e cam pustie,dar mai circula masini din cand in cand...si are 4 ani...dar nu pot! mi-e frica!
    am vazut persoane care isi trimiteau copii la magazin de la 3 ani...si nu la magazinul de langa casa!

    RăspundețiȘtergere
  3. veronica picioroaga6 iunie 2012 la 12:29

    Corect! exact sentimentele astea le am si eu...acum fetita mea e maricica, are 4 anisori si e de manutza cu mine nonstop, dar cand ieseam cu carutul , la fel intram oriunde cu el :-)) chiar ca parea ca am paranoia..dar cand auzi de un singur astfel de caz, chiar te intrebi "daca puteam sa fiu eu !" Ma gandesc ca e bine sa fie invatati de mici sa fie independenti dar urmariti din umbra neaparat. La noi, nu prea se intampla...sper doar sa nu se intample vreo disparitie ca mi-ar sfasia sufletul , oricine ar fi,copilul oricui.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mame inconstiente...

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita!Astept parerile voastre despre postarile mele!!