joi, 1 mai 2014

Bourjois Deodorant

Antiperspirant sau deodorant? Lichid sau solid? Sunt doar câteva dintre întrebările care ne vin în minte când ne aflăm în faţa raftului cu produse de îngrijire. Deşi, de cele mai multe ori, le alegem în funcţie de miros, formă sau de preţ, trebuie să ştim că unele substanţe din compoziţia deodorantelor şi a antiperspirantelor ne pot afecta sănătatea.


Deşi de multe ori se face confuzia între antiperspirant şi deodorant, cele două acţionează într-un mod diferit. Antiperspirantele sau antisudorificele sunt produse de îngrijire astringente, care au rolul de a diminua secreţiile glandelor sudoripare.
Acestea blochează transpiraţia, menţinând pielea uscată timp îndelungat. Spre deosebire de antiperspirante, deodorantele maschează mirosul şi reduc numărul bacteriilor şi al toxinelor de la subraţ.

Deşi ne apără cel mai bine de transpiraţie, antiperspirantele conţin săruri de aluminiu care blochează glandele sudoripare.
Astfel, toxinele nu se mai elimină, acumulându-se în organism. Unele studii au arătat că utilizarea frecventă a produselor care conţin aluminiu ar favoriza apariţia cancerului de sân.


Eu prefer sa aleg produse fara parabeni.Cele cu aluminiu ma protejeaza mult mai bine contra transpiratiei, asa ca momentant nu renunt la ele.




La capitolul deodorante am incercat aproape toate firmele de pe piata.Dar de la Bourjois , inca nu folosisem.
Imi plac mai mult cele de tip roll-on si ma impacam bine cu cele de la Garnier.Dar am zis sa incerc si altceva: deodorantul spray.
Recunosc ca nu am mai folosit vreun deodorant de la aceasta firma, si am fost curioasa cum e.

Am ales varianta spray.


  • Imi place ca se usuca repede pe piele
  • Este special creat sa nu lase pete albe pe haine
  • Are un miros fresh ce persista destul de mult
  • Pretul e unul accesibil- undeva  la 12 ron
  • Gramaj mare de 200 ml
  • Nu are parabeni

Nu apare acea senzatie de strangere a pielii pe care o mai simteam atunci cand foloseam spray, si mirosul sau fresh  ma invaluie intr-o senzatie de  prospetime .

Daca preferati cumparaturile online de aici il puteti cumpara, mai ales ca aveti o gama larga de deodorante Bourjois din care sa alegeti.

4 comentarii:

  1. Dupa aceleasi criterii ma orientez si eu! Imi place acest deo Bourjois! :)
    Pupici!

    Ilda
    lavender thoughts

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu prefer antiperspirantele solide , eram atat de incantata pe vremuri de Secret , apoi a cam disparut de pe piata .... si mi-am indreptat atentia spre urmatoarea achizitie spre un antiperspirant cu piatra de alaun , am citit numai de bine despre ele chiar daca nu au miros , mirosul il voi obtine din parfum .

    RăspundețiȘtergere
  3. Daaaa si eu folosem Secret pe vremuri, ca o alternativa la Lady Speed stick. In rest, in afara de acesta din urma, la mine nu a functionat nimic. Il folosesc de f multi ani si sunt dependenta de el. Mi-am comandar acum vreo 2 luni in stick de pe Iherb doar cu ingrediente naturale. Dar nu si-a facut deloc treaba, i l-am dat lu tata care nu prea transpira si nu a mers nici macar la el. Asa ca m-am reintors la Lady. Mama mai foloseste sprayuri, ei ii merg careodata. Lamiita, daca il incerci pe cel cu piattra de alaun sa-mi zici si mie cum e. :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Şi eu le prefer pe cele spray pe timp de vară! ♥

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita!Astept parerile voastre despre postarile mele!!