sâmbătă, 1 martie 2014

Cum imi aleg parfumul?

El reuseste sa trezeasca simturi, sa construiasca senzatii olfactive, sa revigoreze amintiri sau asocieri emotionante din trecut. De aceea, tocmai pentru ca parfumul implica atatea aspecte pe care nu avem cum sa le neglijam, trebuie, mai mult decat orice altceva, sa avem grija in primul rand cum il alegem astfel incat sa stim ca acela este intr-adevar mirosul care ne reprezinta intocmai. Cum alegem parfumul potrivit? In primul rand este esential ca atunci cand mergem sa ne cumparam un parfum sa nu mirosim mai mult de trei arome odata pentru ca, in caz contrar, simtul nostru olfactiv va fi suprasolicitat si nu va mai distinge nuantele fiecarui parfum in parte.

Apoi, trebuie sa stim ca nu este suficient sa pulverizam un strop de parfum in aer sau pe o bucatica de carton pentru ca in acel moment nu vom simti decat notele de varf ale respectivei esente. In plus fiecare parfum se simte in mod diferit de la o persoana la alta pentru ca se imbina cu uleiurile naturale ale corpului. De aceea este recomandabil sa ne alegem doua arome preferate pe care sa le incercam pe propriul corp, lasand insa cateva ore pana cand ne vom decide cu adevarat, pentru ca abia atunci vom sti care este miosul real care se pastreaza pe piele noastra. In privinta locurilor in care trebuie sa testam parfumul Coco Chanel a dat un sfat extraordinar la un moment dat: "Parfumati-va acolo unde v- ar placea sa fiti sarutate!"

Ce parfumuri alegem in functie de ocazii si momentele zilei?



 Mai intai de toate trebuie mentionat ca independent de ocaziile particulare trebuie sa avem in vedere in special anotimpul si vestimentatia contextului respectiv. Este deci binecunoscut fapul ca pentru vara este ideala alegerea unor arome ceva mai fresh (de fructe sau flori cu iz proaspat, revigorant) pe cand, pentru anotimpul rece, se tinde catre o optiune ceva mai dulce, pe baza de vanilie, iasomie sau crin, carare sa compenseze cumva asprimea frigului de afara prin mireasma calda. Un parfum "de fiecare zi" pe care il puteti folosi cu incredere si la birou trebuie sa contina o esenta care sa inspire incredere si independenta. In acest sens sunt de preferat parfumurile usor "intepatoare" (spicy) sau cele citrice intr-o cantitate rezonabila. O seara in oras sau o iesire la restaurant poate fi insotita de un parfum delicat si usor pretentios, care sa lase in urma ideea elegantei absolute, a misterului si a feminitatii in adevaratul sens al cuvantului. Pentru racapatarea tonusului in zilele in care aveti senzatia de oboseala un parfum "piperat" cu subtile tente florale sau fructate va vor readuce starea de bine si zambetul pe chip.

Am gasit prin gentuta mea de cosmetice aceasta mostra , a unui parfum marca Rochas.Desir de Rochas.


Mi-a placut ca persista foarte mult si te invaluie in acea aura speciala pe care toate ne-o dorim:
senzualitate, feminitate si mister.

Terminandu-mi-se parfumul am zis sa intru pe Aoro sa imi caut un parfum  sau deodorant.
Si fiindca mi-a placut mult aceasta mostra am zis sa imi comand deodorantul din aceiasi gama.
Are 150 ml si costa doar 31 ron.

Voi ce parfumuri folositi?

4 comentarii:

  1. De ceva timp folosesc cam ce primesc , acum am un parfum de la Calvin Klein

    RăspundețiȘtergere
  2. Îmi aleg parfumul în funcţie de starea de spirit, momentul zilei, evenimentul la care merg, etc... Iar ca note, prefer notele calde, fresh, dulci... ♥

    RăspundețiȘtergere
  3. Irina, o primăvară minunată îţi doresc, cu drag! :-)

    RăspundețiȘtergere
  4. De obicei, îmi aleg parfumul în funcție de preferințe, de ceea ce simt atunci când îl încerc, dacă există chimie între noi.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita!Astept parerile voastre despre postarile mele!!