miercuri, 1 mai 2013

Uleiul de macadamia-beneficii





Uleiul de macadamia este un izvor de sanatate pentru pielea ta. Se obtine din nucile dulci si gustoase ale arborelui macadamia, originar din Australia, si, in ultimii ani, a devenit foarte popular in randul persoanelor care isi doresc sa aiba o piele frumoasa, intrucat are cea mai mare cantitate de acizi grasi mononesaturati dintre toate uleiurile presate la rece.
Iata care sunt beneficiile uimitoare ale uleiului de macadamia si grabeste-te sa-l testezi pe propria piele!
1. Mentine pielea supla

Uleiul de macadamia are cea mai mare concentratie de acid palmitoleic (acid gras esential omega 7). Este vorba despre un acid pe care organismul tau il produce in mod natural. In tinerete, nivelul de acid palmitoleic este ridicat, iar pielea este supla si catifelata, insa pe masura ce inaintezi in varsta, organismul nu mai produce atat de mult acid palmitoleic. Asa se explica de ce pielea ta devine mai aspra si isi pierde din suplete.

Foloseste regulat ulei de macadamia pentru a reda pielii tale frumusetea. Cand faci dus, poti masa uleiul direct pe pielea umeda sau poti adauga cateva picaturi in gelul de dus. De doua ori pe saptamana, este bine sa-ti faci un scrub din: ulei de macadamia, ulei esential in aroma preferata si putin zahar brun.
2. Hidrateaza pielea

Uleiul de macadamia hidrateaza pielea in profunzime. Spre deosebire de alte uleiuri naturale, acesta nu lasa urme grase si este absorbit imediat de piele. Daca ai buzele crapate sau mainile uscate, uleiul de macadamia va actiona direct la sursa problemei si o va trata.

Poti folosi cu incredere ulei de macadamia indiferent de tipul de piele, dar mai ales daca are tendinta de uscare.

3. Trateaza cicatricile, vergeturile si alte semne

Ai ramas cu vergeturi dupa sarcina sau ai o cicatrice inestetica? Iti recomandam sa folosesti ulei de macadamia, deoarece prin substantele pe care le contine, actioneaza la nivel celular pentru refacerea integritatii pielii.

Bogat in vitamine A1, B1, B2 si E, minerale si antioxidanti, uleiul de macadamia combate radicalii liberi, protejeaza celulele si contribuie la regenerarea lor rapida. Maseaza cateva picaturi de ulei in zona cu probleme in fiecare seara si in scurt timp vei observa o imbunatatire a aspectului pielii. Chiar si micile rani sau iritatii pot fi vindecate cu ulei de macadamia.

4. Amana aparitia ridurilor

Ridurile apar in momentul in care organismul tau nu mai produce suficient de mult colagen. Celulele de colagen sunt ca niste pernute care se ingramadesc unele langa celelalte pentru a sustine elasticitatea pielii. Odata ce numarul acestor celule scade, pielea nu mai este sustinuta optim si se rideaza, la inceput mai putin, apoi din ce in ce in ce mai mult.

Cu uleiul de macadamia, poti preveni aparitia ridurilor. Concentratia mare de acid palmitoleic si de acid oleic ajuta la prevenirea imbatranirii premature a pielii si amana aparitia ridurilor fine.

Pentru aceasta, este indicat sa masezi in fiecare seara pielea fetei si a gatului cu ulei de macadamia. Zona decolteului poate fi si ea rasfatata cu pretiosul ulei.

5. Regenereaza podoaba capilara

Daca pielea capului este sanatoasa, parul tau va radia de frumusete. Uleiul de macadamia are efecte benefice pentru scalp, oferindu-i vitaminele de care are nevoie pentru a permite regenerarea rapida a firelor de par. Maseaza scalpul cu ulei de macadamia si lasa-l sa intre in piele, apoi spala parul ca de obicei. Foloseste uleiul de macadamia si in masti de par.



6.Uleiul de macadamia pentru unghii
Uleiul de macadamia este, de asemenea, un tratament grozav pengtru unghii. În timpul iernii, pielea uscatăă poate duce de multe ori la apariția cuticulelor rupte sau deteriorate în jurul marginilor unghiilor. Folosind doar o cantitate mică de ulei de macadamia, se pot înmuia aceste cuticule, rezultând o mai mare uşurinţă la îndepărtarea lor. Păstrarea pielii din jurul unghiilor moale poate preveni ruperea sau deteriorate cuticulelor. Pentru a urma un tratament cu ulei de macadamia, se toarnă o cantitate mică de ulei într-un castron cu apă caldă, dar nu foarte fierbinte încât să nu puteţi să vă puneţi mâinile în ea. Cu grijă, puneți o mână în ulei, și păstrați-o acolo timp de aproximativ cinci minute. Scoateți mâna din castron și masați cu grijă vârful degetelor și marginile unghiilor. Acest lucru nu numai că va îmbunătăți starea cuticulelor, ci veţi obţine unghii mai puternice şi mai sănătoase. Repetați procedeul cu mâna opusă. Faceţi acest lucru o dată pe săptămână pentru a avea rezultate optime.
Stiai cate beneficii are uleiul de macadamia?

sursa

Un comentariu:

Multumesc pentru vizita!Astept parerile voastre despre postarile mele!!