sâmbătă, 6 august 2016

De ce nu slabesc?

Este vara si toate ne dorim sa aratam super in costumul de baie, dar o data cu trecerea anilor intervin unele schimbari in organismul nostru de care daca nu suntem atente la timp s-ar putea sa avem probleme atunci cand urcam pe cantar.

Eu am 29 ani si ma apropii vertiginos de varsta de 30 ani. Nu ma sperie , pentru ca am dobandit o maturitate in gandire pe care mi-as fi dorit sa o am la 20 ani!!  Am invatat sa ma bazez in primul rand pe mine, sa nu mai tin cont asa de mult de acei prieteni rauvoitori care stiu doar sa barfeasca, si nu in ultimul rand am observat ca trebuie sa fac unele concesii in ceaa ce priveste mancarea.

Iata ce ar trebui sa facem ca sa pierdem in greutate , mai ales daca aveti intre 25- 45,,50 ani....
(Pentru fericitele care au sub 25 ani, va spun atat: Bucurati-va inca de mancarea dorita fara restrictii, pentru ca metabolismul vostru inca este foarte ager).





  1. Nu mai mancati asa de multe dulciuri
  2. Mancati legume si fructe cat mai multe
  3. Incercati sa eliminati zahar din dieta voastra, dar nici sa apelati la indulcitorii artificiali care sunt mai periculosi decat zaharul.Este foarte buna stevia pentru a indulci, sau daca aveti taria necesara, cu timpul nu veti mai simti nevoia de a adauga zahar de ex in cafea. Eu o beau doar cu lapte!
  4. Incercati sa facem miscare. Chiar daca nu reusiti sa mergeti la sala, macar 5-10 min acasa de exercitii, este ok.Gasiti multe tutoriale pe youtube care va ajuta sa alegeti exercitiile pe care le doriti sa le faceti in functie de zona in care aveti mici probleme de greutate!
  5. Acomodati-va cu ideea ca organismul vostru isi incetineste metabolismul, si trebuie ajutat, ca sa nu ajunge la 35 ani cu 65-70 kg, care cu siguranta ne vor deranja.
  6. Incercati sa va monitorizati  caloriile din alimente. Eu nu fac o obsesie din asta, dar ma ajuta un program Myfitnesspall . Il am pe telefon si acolo pot adauga alimentele mancate intr-o zi si vad cam cate calorii mai am voie, sau daca am depasit numarul lor. In plus imi notez aclo greutatea si ma ajuta sa vad evolutia mea. Nu notez in fiecare zi, pentru ca mai uit sau sunt prea ocupata, dar de cele mai multe ori , il folosesc si chiar imi e util. In plu au tot felul de articole legat de diete, fitness, sfaturi practice foarte interesante.


Cand incepi sa mananci sanatos si sa renunti la dulciuri si la painea alba, sa stiti ca e mult mai usor sa iti controlezi alimentatia. La mine a durat cam 2 saptamani  perioada de acomodare a organismului la noul mod de viata, si acum nici nu ma mai tenteaza vreun strudel, foietaj sau ceva de acest tip. Normal ca mai mananc din cand in cand cate o prajitura, dar nu atat de des ca inainte .

Si cam dupa 3-4 saptamani am reusit sa dau jos 2 kg, doar cu alimentatie sanatoasa!!


Si cand incepi sa vezi si rezultatele, te motivezi si mai mult sa ai grija cu alimentatia ta!!

Asa ca va doresc bafta celor ce doresc sa slabeasca, sau doar sa se mentina in forma, si nu uitati ca o data cu trecerea anilor, corpul nostru necesita o mai mare grija!!


Un comentariu:

  1. mi/ar place si mie acesl program in care iti monitorizezi caloriile ,ar fi perfect ca intr.o zi sa sti daca poti sa /ti permiti ceva mai delicios

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita!Astept parerile voastre despre postarile mele!!