sâmbătă, 15 februarie 2014

Cum ne curatam eficient tenul?


Chiar daca e iarna si suntem  predispuse la uscarea tenului, sa nu uitam totusi de curatarea lui, cu produse cat se poate de neagresive.

Dar stiti ce produse sa folositi in functie de tipul de ten?


1. Ten acneic

Persoanele cu ten acneic pot stopa productia de sebum prin spalarea cu produse de curatare puternice. Cu toate acestea, curatarea nu va conduce la tratarea acestei afectiuni, ba mai mult decat atat, afectiunea se poate inrautati. Majoritatea doctorilor recomanda persoanelor cu acnee sa isi curate pielea cu un produs partial hidratant, de doua ori pe zi: dimineata si seara. Mare atentie trebuie acordata curatarii zonei se sub maxilar, pe linia parului. 

De asemenea, se recomanda si utilizarea discurilor demachiante si a laptelui demachiant, insa dupa curatare pielea trebuie clatita cu apa din abundenta. 

Produsele astringente sunt recomandate doar in cazul in care tenul este extrem de gras. 

In cazul barbatilor care se rad zilnic, si toate acestea au un ten acneic pot incerca sa utilizeze aparatele de ras electrice si cu siguranta dupa un timp vor observa diferenta, pielea devenind mai putin sensibila. Barbatii care utilizeaza lama de ras, mai intai trebuie sa umezeasca barna foarte bine cu apa si sapun, se clateste foarte bine cu apa si apoi sa aplice crema de ras. 

2. Ten normal - uscat


Se foloseste un gel de curatare hidratant sau o crema, care contine emolienti pentru ca dupa curatare pielea sa ramana fina si hidratata. Dupa utilizarea produsului de curatare pielea se sterge cu un disc demachiant. 

3. Ten normal - gras


Pentru un ten mixt, normal spre gras, se foloseste lapte demachiant. Curatati pielea cu ajutorul discurilor cosmetice sau pur si simplu cu lapte demachiant si apa. Indiferent de metoda de curatare aplicata este important ca la final sa spalati pielea cu apa din abundenta. 



Pentru o curăţare eficienta a tenului ai nevoie de un demachiant şi un produs pentru spălarea feţei. De ce amândouă? Demachiantul îţi trebuie ca să îndepărteazi machiajul, căci produsul pentru spălarea feţei s-ar putea să nu fie îndeajuns pentru a îndepărta fondul de ten sau mascara.

Dar dacă nu foloseşti machiaj? Tot îţi trebuie demachiantul ca să îţi curăţi faţa de praf şi alte impurităţi pe care le acumulezi într-o zi pe afară. Încearcă o dată şi ai să vezi că tamponul de vaţă cu care te demachiezi se murdăreşte, chiar dacă nu ai folosit fard sau fond de ten.










Eu am tenul mixt spre gras si am folosit gelul Spumant Bioderma .

Iata ce mi-a placut:

  • curata foarte bine fata
  • nu irita zona ochilor
  • e destul de econom, are 100 ml si m-a tinut ceva timp,pretul  45 ron.
  • este ideal pentru tenul mixt
  • matifiaza tenul dupa ce este folosit
  • puteti folosi orice crema hidratanta dupa




Dar sa vedem  ce spun producatorii despre acest produs:

"Formulat cu substanţe non-iritante, Sébium Gel Spumant curăţă delicat pielea.

 Sébium Gel Spumant reduce secreţia de sebum şi purifică epidermul datorită complexului sebo-reglator Fluidactiv. De asemenea, reglează calitatea sebumului.

 Baza de curăţare fără detergent garantează o toleranţă oculară şi cutanată excelentă.

 Sébium Gel Spumant este non-comedogen."


Il gasiti aici la un pret accesibil  44 ron, 200 ml.

Si pentru persoanele cu ten mixt va recomand si aceasta crema sa o folositi complementar cu gelul, sa vedeti ce efecte bune va avea.Folosins produsele din aceiasi gama mariti efectele pe care ele le promit.

Voi ce ritual de  curatare a tenului aveti si ce produse folositi?


4 comentarii:

  1. Am un ten spre uscat si imi prind bine aceste recomandari . Multumim.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulțumim pentru articol și pentru sfaturile mai mult decat folositoare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am încercat acest gel de curăţare, dar din toate cele citite, sunt convinsă că este un produs eficient, ca toate celelalte de la Bioderma. Eu am un contur-gel de la Bioderma şi sunt mai mult decât încântată de utilitatea lui.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru demachiere, eu aleg să folosesc două produse. Un demachiant cremă pentru faţă şi un altul bifazic pentru ochi, iar pentru o curăţare în profunzime, fie folosesc loţiunee micelară, fie tonicul, având un ten normal, uşor mixt doar în zona T.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita!Astept parerile voastre despre postarile mele!!