miercuri, 15 iulie 2015

Ulei de nuca si ulei de avocado

De curand am intrat in in plafar si  m-am oprit asupra uleiului de nuca si de avocado.
Si iata ce am gasit despre aceste 2 uleiuri

Uleiul de nuca:


Reduce ridurile de expresie si pe cele care apar odata cu inaintarea in varsta, pentru  ca uleiul de nuca are un continut ridicat de antioxidanti.


Uleiul de nuca este extrem de eficient impotriva caderii parului. Se tine un tratament timp de trei luni in care se maseaza scalpul de doua ori pe saptamana cu ulei de nuca timp de cateva minute. Rezultatele vor fi uimitoare.

De asemenea ajuta si la ameliorarea varicelor daca acestea sunt masate cu ulei de nuca.

Fiind un ulei preset la rece, nerafinat, rancezeste destul de repede si cel mai bine se pastreaza la loc rece si intunecos, de preferinta in frigider pentru 6 luni, maxim un an de zile de la deschidere.
Eu l-am utilizat pentru fata seara utilizand 2-3 picaturi si aplicandu-le pe ten cu un usor masaj pana au intrat in piele.Nu lasa pielea grasa, eu avand tenul mixt, si se vede mult mai luminos.Aplic cam de 2 ori pe saptamana acest ulei pe fata inlocuind crema de seara.

L-am folosit si pe par, masand la radacina inainte de a-mi spala parul.


Uleiul de avocado:





Folosirea uleiului de avocado pentru ritualul de ingrijire a  parului  poate aduce multiple beneficii. Este unul dintre cele mai bune uleiuri care pot fi folosite pentru hranirea, dar mai ales pentru stimularea cresterea parului.
Acest ulei contine o cantitate mare de nutrienti necesari: proteine, vitamina A, D, E, B6, magneziu, cupru, fier, acid folic si amino-acizi, fiecare dintre acestea cu un rol esential in cresterea si hranirea firului de par. Pe langa aceste elemete continutul de lecitina care il face sa penetreze usor, precum si ecranul UV pe care il ofera, uleiul de avocado se dovedeste a fi numarul unu in industria de cosmetice cand vine vorba de produse pentru ingrijirea si tratarea parului.

Desi poate fi folosit in mod regulat pentru ingrijirea cotidiana, si pentru toate tipurile de par, el este in mod deosebit recomandat  pentru persoanele cu diverse probleme de  par si scalp: matreata , caderea parului,  par decolorat, tratat si vopsit chimic, precum si fir de par subtire, tern, lipsit de stralucire. Uleiul de avocado poate fi folosit ca atare, sau in combinatie cu alte uleiuri  recunoscute ca avand efecte benefice pentru par, ca de exemplu uleiul de masline sau uleiul de migdale. De asemenea, el poate fi inclus in produsele obisnuite de ingrijire: sampon, balsam, tratamente, masti.
Uleiul de avocado este un tratament simplu, natural, bogat in nutrienti si foarte eficient, lasand parul matasos si stralucitor,plin de vitalitate si cel mai important sanatos.



Uleiului de avocado folosit pentru par  reprezinta o modalitate eficienta si ieftina de a-ti ingriji podoaba capilara, fara a folosi produse cosmetice costisitoare, sau care contin o  multitudine de ingrediente chimice daunatoare, iar includerea sa in rutina de ingrijire va genera cu sigurinta  efecte uimitoare in timp!

Tratament hidratant cu ulei de avocado
Inainte de spalare, masati 2 linguri de ulei de avocado pe par si scalp, cu miscari circulare. Lasati 5 minute sa actioneze si spalati ca de obicei. Puteti face asta la fiecare spalare, chiar si zilnic daca av permite timpul!

Masca de par cu ulei de avocado
lingura ulei de avocado
1 lingura ulei de masline
½ lingura miere
1 albus de ou

Blenduiti aceste ingredientele intr-un bol si aplicati pe parul curat si ud pe toata lungimea firului de par. Lasati pentru 10 minute sa actioneze iar apoi clatiti bine cu apa calduta.
Personal l-am folosit doar pe varfurile parului, avand un miros mai puternic si nu tocmai placut, il aplic pe varfuri, las sa actioneze cat timp stau in casa apoi spal parul normal.

Ati folosit aceste uleiuri?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru vizita!Astept parerile voastre despre postarile mele!!