luni, 2 februarie 2015

Uleiul de cocos Solaris- cel mai bun pentru par

Aici va povesteam despre prima mea experienta cu uleiul de cocos Mayam. A trecut ceva timp de cand nu am mai folosit acest ulei, si am decis sa il recumpar.De data aceasta am folosit ulei presat la rece Solaris.


Solaris e un brand ce comercializeaza diverse produse alimentare naturale( covrigei, sare, musli, fulgi) si uleiuri presate la rece.Uleiurile sunt cele despre care vreau sa va  vorbesc astazi si anume :uleiul de cocos.


Am ales un ulei presat la rece deoarece nu i se altereaza asa tare proprietatile , cum se intampla la cel rafinat.,Costa putin mai mult am dat 12 ron pe un borcanel de 40 ml, dar avand in vedere ca se aplica foarte putin, eu zic ca merita.
Mai ales ca in trecut am mai folosit ulei de cocos dar de la alta firma.





Cum diferentiem un ulei de cocos virgin (presat la rece) de unul conventional, rafinat, sau de crema de cocos vanduta sub falsa denumire de ulei de cocos? Simplu, puneti la incalzit borcanul cu ulei de cocos pe care l-ati achizitionat intr-un vas cu apa calda, sa depaseasca 25 de grade, dar nu mai mult de 40 de grade. Daca dupa topire, uleiul devine limpede ca si apa de izvor, atunci ati achizitionat un ulei virgin, presat la rece. Daca uleiul are culoarea galbuie, inseamna ca ati achizitionat un ulei rafinat de cocos. Iar daca ramane alb, inseamna ca nu ati achizitionat ulei de cocos, ci crema de cocos, care contine faina de cocos si deci nu se poate topi.
Proprietatile uleiului presat la rece, virgin si organic de cocos sunt:
-este un ulei pe care persoanele care sufera de diabet il pot consuma fara teama. Ajuta la reglarea glicemiei.
-ajuta la mentinerea unei greutati corporale ideale.
-ajuta la buna absortie a calciului si magneziului in organism, avand astfel un efect benefic pentru sistemul osos.
-ajuta la reducerea colesterolului, este deosebit de benefic pentru sistemul nervos, in boli precum Parkinson sau Alzheimer. Persoanele care consuma regulat ulei virgin de cocos sunt mai putin predispuse la aceste boli.
Acest ulei contine in mod normal urmatoarele cantitati de acizi grasi benefici pe portie: acid lauric 6,5g, acid miristic 2,4g, acid caprilic 1,0g, acid capric 800mg, acid oleic 800mg, acid linoleic 200mg.  
Mod de administrare recomandat: luati o lingura de 1-2 ori pe zi, la mese. Poate fi folosit si la salate, sosuri, gatit, deosebit de util in bucataria raw.  Se poate folosi si pentru uz extern, ca si emolient pentru piele.

Pastrare: pastrati produsul la loc intunecos, racoros, uscat si rece, in borcanul original bine inchis. Dupa deschidere poate fi tinut la frigider sau la temperatura camerei. Acest produs poate fi solid  la temperaturi sub 26 de grade.
Daca doriti sa il folositi pentru par cum l-am folosit si eu , puteti pur si simplu sa il incalziti si sa aplicati cateva picaturi pe varfuri si sa il lasati pur si simplu asa , daca aveti parul uscat mai ales.

Daca in schimb parul vostru e moale nu as recomanda sa il aplicati pe varfuri, ci in masca hidratanta cu urmatoarele ingrediente:
  • ulei de cocos
  • un galbenus de ou


Puteti adauga orice ingrediente, fiind naturale, orice combinatie ati face nu puteti da gres!
Cel mai bine este sa aplicati masca peste noapte si sa dormiti asa, dimineata spalati foarte bine parul, fiind nevoie poate de 2-3 samponari si sa insistati asupra uleiului din par.Daca sta la temperaturi sub 24 grade e posibil sa se solidifice uleiul si sa fie mai gras pe firul de par, dar cu multa apa mai calda se scoate din par.
La final veti avea un par stralucitor plin de viata, mult mai hidratat!

Si oricat de profi ar fi  mastile de par din saloane sau din magazine eu tot produsele naturale de la plafar le as alege!
Si ca un plus:imi place foarte  mult borcanasul , este din sticla cu capac metalic, si sigla Solaris este una colorate, vioaie care te imbie sa iubesti natura!


Voi folositi uleiul de cocos?

5 comentarii:

  1. Am auzit numai lucruri bune despre uleiul de cocos,am in plan sa-l incerc si eu cat de curand.

    RăspundețiȘtergere
  2. L-am folosit si eu acum cateva seri.Este minunat !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. nice
    follow to follow?
    http://defishencia.blogspot.ru/

    RăspundețiȘtergere
  4. uleiul de cocos l-am folosit ca masca pentru par- aplicat pe toata lungimea parului, lasat sa actioneze cateva ori. are rezultate minunate!

    RăspundețiȘtergere
  5. L-am primit cadou si abia astept sa il folosesc.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita!Astept parerile voastre despre postarile mele!!