miercuri, 28 ianuarie 2015

Ttratament pitiriazis versicolor

Daca va confruntati cu aceasta problema, cititi in continuare cateva tratamente gasite pe internet:

 "Am observat niste pete albe pe spate dupa ce m-am bronzat. Nu mi-a trecut cu tratamentul prescris. In schimb, tinctura de propolis a dat rezultate (nu mi-a mai aparut de atunci si au trecut 20 de ani). La urmatorul bronz de vara, am observat ca scapasem de ele. Procedezi astfel: tamponezi bine toate petele cu o bucatica de vata imbibata in tinctura, in fiecare seara, cel putin 2-3 luni. Foloseste sapunuri pentru bebelusi cand te speli pe corp (daca sapunurile sunt organice, cu atat mai bine, pentru ca nu lasa pielea fara protectie)."



Dacă nu vrem să luăm acest remediu gata preparat din comerţ, putem să-l obţinem acasă: se pun într-un borcan cu filet cincisprezece linguri rase de propolis, peste care se adaugă două pahare (400 ml) de alcool alimentar de 90 de grade. Se închide borcanul ermetic şi se lasă la macerat vreme de două săptămâni, timp în care se agită zilnic, după care se filtrează. Tinctura rezultată va fi pusă în sticluţe mici, închise la culoare. Se administrează din acest remediu câte 50 de picături, puse pe puţină pâine uscată sau în miere, de patru ori pe zi.

Tinctura de propolis nu se ia diluată în apă, deoarece anumite substanţe din compoziţia sa precipită (se întăresc) în contact cu apa, devenind insolubile şi ca atare trec prin organism fără efect. De asemenea, nu se ia tinctura de propolis simplă, deoarece în contact cu saliva se va produce acelaşi efect ca în cazul diluării în apă.

O precizare mai intai cu privire la cauza acestei boli


Cauza bolii este de fapt sangele plin de ciuperci si bacterii si nu ciuperca vazuta la piele. Cauza poate fi eliminata
cu ajutorul 
- unei diete stricte alimentare in care se indeparteaza toate lactatele, mai ales laptele si branza fermentata (cascavalul) cat si reducerea completa la carne si dulciuri pe cateva saptamani
- eventual dieta stricta numai cu mere si sucuri de fructe pe timp mai indelungat (2-6 sapatamani) 
- sau cura exclusiv de struguri toamna (4-6 saptamani) sau de mere (toamna)
- metode de curatire naturista a sangelui si ficatului (ceai de galbenele, de urzica, de salvie, remedii homeopate)
- eventual clistire, cura de argila, etc. 

Combaterea exclusiva a ciupercilor de pe piele fara a indeparta cauza adevarata a bolii nu poate duce decat pe scurta durata la eliminearea lor.



sursa

Dintre  produsele dermocosmetice e indicat samponul Ducray Squanorm ,care desi e un sampon contra matretii e indicat si pentru pitiriazis.



3 comentarii:

  1. chiar citisem zilele trecute despre ducray ca ar fi bun pentru asemenea probleme.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. uite ca eu ma confrunt cu aceasta problema si cumparam de pe Aoro ducray ca era mai ieftin decat in farmacii.Dar am impresia ca nu e produs in aceiasi tara sau au schimbat ei compozitia samponului, caci nu isi mai face efectul pentru ptiriazis!

      am citit pe net recent de unguentul cu sulf., si o sa il incerc.
      asa ca cele care se confrunta cu aceasta problema,, e bine de stiut inca un remediu

      Ștergere
  2. de unde ai scos-o pe aia cu ciuperci in sange??

    mie mi s-a explicat, la medici, ca e o ciuperca care e prezenta pe pielea oricarui om. doar cand scapa de sub control apar petele respective.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita!Astept parerile voastre despre postarile mele!!