sâmbătă, 19 octombrie 2013

Elmiplant paraseste Romania ?

Grupul elen Sarantis va închide fabrica de cosmetice Elmiplant din România, pe care a cumpărat-o în 2007 de la fondatorii companiei, şi va transfera producţia în Grecia, pentru a susţine economia şi exporturile Greciei, a anunţat compania.


"Producţia cremelor de faţă şi corp Elmiplant, Bioten, Kolastyna va fi transferată la fabrica Sarantis din Oinofoita, Grecia. Transferul se va încheia la sfârşitul primului trimestru din 2014", se arată într-un comunicat al grupului.
Pentru transferul producţiei, Sarantis va investi un milion de euro şi va crea 20 de noi locuri de muncă. De asemenea, compania estimează reduceri de costuri de 500.000 euro pe an.
Elmiplant este un brand românesc de cosmetice creat în 1992 de Elena şi Ion Cremenescu. În 2003, proprietarii au investit 1,5 milioane de dolari într-o unitate de producţie şi un nou sediu, în Bucureşti, iar patru ani mai târziu au vândut compania către Sarantis, pentru 6,5 milioane euro.
Sarantis activează în România din anul 1996, prin firma Romsar Cosmetics, care a devenit în 2005 Sarantis România. Compania deţine un portofoliu de produse care include cosmetice, parfumuri, produse pentru îngrijirea casei şi auto, alimente pentru animalele de companie şi suplimente alimentare. Distribuţia produselor se face la nivel naţional prin intermediul a 10 birouri de vânzări şi cinci depozite regionale.
În primul semestru, grupul elen a înregistrat pe piaţa românească o cifră de afaceri de 16,4 milioane euro, cu 3,8% mai mare faţă de perioada similară din 2012. În acelaşi interval, profitul EBIT (înainte de deducerea dobânzilor şi impozitelor) a fost de 680.000 euro, în creştere cu 53,8% faţă de primele şase luni ale anului trecut.

II inteleg ca vor sa sustina Grecia si productia acestei tari, dar era benefic si pentru Romania daca fabrica ramanea aici. Asa cum alti investitori au parasit tara noastra, se vor desfiinta multe posturi, marindu-se somajul.

Ce parere aveti despre acest lucru?



LAST EDIT:

Iata ce mi-a trimis Olivia Dutu,   de la agentia de comunica re Elmiplant referitor la parasirea Romaniei a brandului Elmiplant:


CLARIFICĂRI CU PRIVIRE LA TRANSFERUL PRODUCŢIEI DIN ROMÂNIA ÎN GRECIA

Ca urmare a anunţului grupului SARANTIS din data de 15 octombrie 2013 cu privire la transferul producţiei dedicat produselor de îngrijire pentru faţă şi corp ELMIPLANT, BIOTEN şi KOLASTYNA din România în Grecia, SARANTIS ROMÂNIA are următoarea poziţie:

SARANTIS ROMÂNIA a fost fondat în 1996 şi încă de la înfiinţarea acestuia şi-a întărit poziţia pe piaţa de cosmetice şi produse de uz casnic.

În acest moment SARANTIS ROMÂNIA deţine cea mai importantă parte din cifra de afaceri a grupului Sarantis în ceea ce priveşte operaţiunile internaţionale, ajungând la o cifra de afaceri de aproximativ 35 milioane EUR pe anul 2012, oferind 240 locuri de muncă (excluzând producţia). SARANTIS ROMÂNIA are un centru de distribuţie şi sedii de 6319 mp cu o capacitate de 7500 paleţi, iar forţa de vânzări ajunge la 1568 vizite / zi.

SARANTIS ROMANIA, fiind o filială strategică a grupului SARANTIS, plănuieşte să întărească poziţia pe piaţa românească.

Apropiatul transfer de producţie, care presupune o mică parte a bussinesul din România, face parte din direcţia strategică a grupului, aducând beneficii pentru SARANTIS ROMÂNIA, şi ajutând grupul să susţină activităţile comerciale ale filialei din România prin creşterea eficienţei producţiei.

În acelaşi timp, fabrica din Grecia va permite companiei să urmeze noi trenduri şi tehnologii, pentru a creşte calitatea produselor şi să aducă o valoare crescută consumatorilor.


În plus, conform strategiei grupului, România va deveni centrul de bază pentru CERCETARE şi DEZVOLTARE pentru Europa Centrală şi Estică, sub coordonare a Dnei Elena Cremenescu, fondatorul brandului Elmiplant.


40% dintre angajaţii fabricii Elmiplant din România îşi vor păstra locurile de muncă, ca urmare a transferului producţiei în Grecia


În prima parte a anului 2014, Sarantis va reloca producţia de cosmetice (Elmiplant, Bioten & Kolastyna) din România, dar va menţine activităţile de cercetare-dezvoltare şi distribuţie. Această decizie a fost luată pentru eficientizarea operaţiunilor companiei, menţinerea costurilor constante, păstrând intact nivelul competitiv al produselor pe o piaţă marcată de criza financiară.

Fabrica Elmiplant din Berceni (Bucureşti) realizează o producţie anuală de aproximativ 6 milioane unităţi. Brandurile fabricate aici sunt Elmiplant, Bioten – inclusiv linia pentru export şi Kolastyna – un brand polonez aparţinând grupului Sarantis. Se estimează că relocarea fabricii se va întâmpla în luna mai a anului 2014, producţia urmând a fi reluată în Grecia în cursul lunii iulie 2014. Fabrica din Grecia produce, în prezent, de trei ori mai multe unităţi decât fabrica din România. Relocarea fabricii din Berceni va însemna pentru fabrica din Grecia organizarea unei noi secţii.

19 angajaţi se vor alătura Sarantis România
În prezent, în fabrica din Berceni (Bucureşti) lucrează 49 de persoane. În acest moment, se estimează că un număr de aproximativ 30 de persoane vor fi disponibilizate, primind salarii compensatorii la sfârşitul activităţii lor în companie. Ceilalţi angajaţi, din departamentul administrativ, vor rămâne în Sarantis Romania SA – sediul central din Popeşti-Leordeni.

Elmiplant păstrează activităţile de cercetare-dezvoltare şi de distribuţie în România
Laboratorul de cercetare-dezvoltare, înfiinţat în 1993 de către Elena Cremenescu, fondatorul brandului Elmiplant, va funcţiona în continuare în România. Laboratorul va deveni baza globală de cercetare-dezvoltare a grupului elen şi va asigura pe termen lung partea de cercetare produse noi. Sarantis România va continua să îşi desfăşoare activităţile de distribuţie şi de cercetare-dezvoltare ca și până acum, nefiind afectată de relocarea punctului de lucru Sarantis România din Berceni (fabrica Elmiplant).

Angajatii au fost deja anunţaţi de această decizie, majoritatea luând decizia să rămână în companie până în ultima zi. În România, brandurile Elmiplant şi Bioten vor continua să evolueze așa cum ne-au obișnuit, păstrând intact nivelul de calitate a produselor, precum și respectul pentru consumatorii săi.” Dr. Farmacist Elena Cremenescu, Deputy General Manager punct de lucru Berceni, Sarantis Romania.

Elmiplant, un brand regional
Pe termen mediu şi lung, atât produsele relocate (Elmiplant, Bioten, Kolastyna), cât şi celelalte produse fabricate în Grecia, vor avea acelaşi nivel calitativ cu care consumatorii au fost obişnuiţi. Un element important în această decizie a fost reprezentat de amploarea pe care a înregistrat-o gama pentru export şi, implicit, potenţialul de creştere pe această direcţie. Apropiatul transfer va aduce beneficii pentru SARANTIS România – prin atingerea de economii de scară – surţinând suportul activităţilor comercial ale brandurilor noastre în România.” Dr. Farmacist Elena Cremenescu, Deputy General Manager punct de lucru Berceni, Sarantis Romania.

Încurajat de succesul înregistrat în Romania cu noua gamă de produse Elmiplant, grupul Sarantis a decis iniţial să exporte gamele de îngrijire a tenului şi a corpului în Grecia şi Serbia. Lansarea a avut loc în februarie 2011 şi s-a facut sub numele de Bioten, păstrând aceleaşi formule şi ambalaje ca ale produselor Elmiplant. La doar câteva luni de la lansare, produsele Bioten au devenit lider de piață pe anumite segmente în Grecia, estimările iniţiale de vânzări fiind depăşite de peste 3 ori. În februarie 2012, produsele Bioten au fost lansate în alte 5 țări: Bulgaria, Portugalia, Cipru, FYROM, astfel încât Elmiplant a devenit un brand regional.


Despre Elmiplant
Elmiplant este un brand românesc creat în 1992 de către Elena şi Ion Cremenescu. La sfârşitul anului 2007, brandul Elmiplant a fost preluat de către grupul elen Sarantis pentru suma de 6,5 milioane euro. Această preluare a însemnat un pas foarte important în primul rând datorită posibilităţii extinse de distribuţie, la nivel european, cât şi datoriă investiţiei în cercetare și suport de promovare. Departamentul de cercetare a rămas în continuare în cadrul Elmiplant.

Noul portofoliu de produse Elmiplant se concentrează pe trei categorii relevante pentru piaţa de cosmetice: îngrijirea tenului, a corpului şi produse de protecţie solară.
Despre Sarantis
Filiala românească a grupului elen Sarantis are sediul central în Bucureşti şi activează în România din anul 1996. Portofoliul Sarantis include produse cosmetice, produse pentru sănătate şi îngrijire, cosmetice selective şi produse de îngrijire a casei. Distribuţia produselor companiei se face la nivel naţional, prin intermediul a 8 puncte de lucru."

9 comentarii:

  1. pacat. Chiar imi placeau produsele lor. Trebuie sa imi fac stoc de anumite produse :d

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai se vor comercializa in continuare in tara noastra
      doar ca fabrica se muta..si speram ca acest fapt sa nu influenteze pretul produselor

      Ștergere
    2. cred ca se vor comercia cat mai au stocuri. Dupa aia sigur va creste pretul lor, tinandu-se cont ca se vor importa din Grecia :(

      Ștergere
  2. Bine ca vom avea parte in continuare de produsele lor, desi ma gandesc la faptul ca angajatii de aici vor avea de suferit, isi vor pierde locurile de munca.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu tristeţe mă gândesc la cei care au cel mai mult de pierdut, angajaţii... :-(

    RăspundețiȘtergere
  4. Sper sa nu creasca preturile. Am folosit mult timp demachiantele celor de la elmiplant si m-am inteles excelent cu ele (mai ales cel cu miere pentru ca miroase excelent). Prietenul meu este foarte nemultumit de aceasta "tradare" si mi-a interzis clar sa mai cumpar produse de la ei :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Preturile nu vor creste, scrie pe Facebook-ul Elmiplant. In plus vor ramane aici cercetarea si distributia.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita!Astept parerile voastre despre postarile mele!!