marți, 4 octombrie 2016

Cat rau poate face ceaiul de ghimbir!!

:Ceaiul de ghimbir este un remediu utilizat de mii de ani în medicinaayurvedică şi are efecte excelente în combaterea indigestiei, a migrenelor şi a răcelilor de sezon.
Unele persoane folosesc ghimbirul pentru a scăpa de infecţiile respiratorii, de bronşită, tuse, crampe menstruale, artrită sau dureri musculare, iar în unele părţi ale lumii, ceaiul de ghimbir sub formă de comprese este utilizat în tratarea arsurilor pielii.
De asemenea, trebuie evitat cu orice preţ consumul în exces de ceai de ghimbir deoarece în loc să facă bine digestiei, o poate afecta şi poate da naştere unor simptome neplăcute precum sindromul de gură uscată, diaree, greaţă sau arsuri în capul pieptului, precum şi hiperaciditate gastrică. " (sursa)
Obisnuiam sa beau si eu ceai de ghimbir cu lamaie , chiar si pe stomacul gol, cam de vreo 4-5 luni incoace. Bine ca nu beam in fiecare zi, dar aveam si perioade cand il consumam si 2 saptamani la rand. Totul bine si frumos, imi placea ca imi dadea energie si nu mai trebuia sa beau cafea apoi.
Dar de vreo saptamana mi-am starnit o durere de stomac groaznica, de am ajuns sa iau medicamente.Si ajungand la doctor l-am intrebat daca acest ceai de ghimbir poate fi o cauza a durerilor mele.Iar raspunsul a fost afirmativ, motivand ca lamaia acida si ghimbirul iute pot afecta stomacul nostru. Asa ca mare grija cu acest ceai mult laudat in ultimul timp pe toate retelele de socializare si in articole .
E bine ca in unele articole cum e cel mentionat de mine mai sus , sunt mentionate si contraindicatiile, ajutandu-ne sa decidem daca e bun pentru noi sau nu.
Mentionez ca eu nu am avut niciodata probleme la nivelul stomacului, de aceia si mare mi-a fost mirarea cand am inceput sa ma simt rau. Acum urmez o dieta alimentara de regim si cu ajutorul medicamentelor mi-am revenit.
Asa ca , mare grija la acest ceai, care face atata valva si e atat de laudat mai ales in curele de slabire!

4 comentarii:

  1. Cred ca orice produs consumat in exces dauneaza organismului. xoxo

    RăspundețiȘtergere
  2. Am incercat si eu ceai de ghimbir, dar mi se pare prea puternic gustul. Insanatosire grabnica :*

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita!Astept parerile voastre despre postarile mele!!