luni, 29 februarie 2016

Cum imi stimulez parul sa creasca!


Cum bine stiti, imi doresc sa imi creasca parul cat mai repede, si de aceia tot ma uit la tutoriale si  sa vad ce masti noi mai descopar!

Si daca zilele trecute  mi-am masat pielea capului cu ulei de cocos si ulei de ricin, de data aceasta am mai adaugat unele ingrediente.
Masca mea e alcatuita din:
  • 2 lingurite ulei de cocos
  • 2 lingurite ulei de avocado
  • 5 picaturi ulei de rozmarin
  • 2 lingurite ulei de ricin



Am incalzit aceste uleiuri la microunde 30 secunde , apoi am inceput sa imi masez pielea capului , stand cu capul aplecat in fata cu aceasta masca.


O las sa actioneze 1 ora, dar daca aveti mai mult timp, cu atat mai bine.
Apoi spal parul ca de obicei, folosind totusi apa putin mai calda si samponez pana ce simt ca toate uleiurile au fost spalate din par.

Uleiul de cocos stiti cate beneficii are contra matretii, hidrateaza scalpul, dar despre uleiul de avocado am gasit niste lucruri foarte interesante:


"Folosirea uleiului de avocado pentru ritualul de ingrijire a  parului  poate aduce multiple beneficii. Este unul dintre cele mai bune uleiuri care pot fi folosite pentru hranirea, dar mai ales pentru stimularea cresterea parului.
Acest ulei contine o cantitate mare de nutrienti necesari: proteine, vitamina A, D, E, B6, magneziu, cupru, fier, acid folic si amino-acizi, fiecare dintre acestea cu un rol esential in cresterea si hranirea firului de par. Pe langa aceste elemete continutul de lecitina care il face sa penetreze usor, precum si ecranul UV pe care il ofera, uleiul de avocado se dovedeste a fi numarul unu in industria de cosmetice cand vine vorba de produse pentru ingrijirea si tratarea parului.
Desi poate fi folosit in mod regulat pentru ingrijirea cotidiana, si pentru toate tipurile de par, el este in mod deosebit recomandat  pentru persoanele cu diverse probleme de  par si scalp: matreata , caderea parului,  par decolorat, tratat si vopsit chimic, precum si fir de par subtire, tern, lipsit de stralucire. Uleiul de avocado poate fi folosit ca atare, sau in combinatie cu alte uleiuri  recunoscute ca avand efecte benefice pentru par, ca de exemplu uleiul de masline sau uleiul de migdale. De asemenea, el poate fi inclus in produsele obisnuite de ingrijire: sampon, balsam, tratamente, masti.
Uleiul de avocado este un tratament simplu, natural, bogat in nutrienti si foarte eficient, lasand parul matasos si stralucitor,plin de vitalitate si cel mai important sanatos."

Cu uleiul de rozmarin trebuie sa aveti grija putin, deoarece este ulei esential si poate fi usor iritant pentru pielea sensibila, de aceia se recomanda mereu folosirea lui in stare diluata.

Uleiul de ricin stimuleaza cresterea parului, si e folosit atat in masti pentru par, cat si pentru cresterea sprancenelor sau a genelor.


Masca o aplic cam o data pe saptamana!
Voi ce trucuri pentru cresterea parului stiti?

3 comentarii:

  1. trebuie s aincerc si eu sa vad cum este mai ales ca i se pare ca imi creste foarte incet parul :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Hihi, aceasta era metoda despre care vorbeai pe blogul meu, chiar eram curioasa :P
    Eu nu am probleme in acest sens, creste foarte, foarte repede (poate si de la suplimentele alimentare pe care le consum), dar am citi mai demult, cand eram foarte interesata de subiect, despre un sampon de la Favisan creat tocmai in acest sens. Nu stiu daca se mai gaseste pe piata, dar imi amintesc ca era si foarte avantajos la pret. Nu mai imi amintesc de ce nu l-am cumparat pana la urma. Poate il gasesti daca il cauti pe net.
    De asemenea stiu ca si tinctura de ardei iute este foarte buna in acest sens. Din asta mi-am cumparat, dar nu mai imi amintesc nimic legat de subiect, acum exact 10 ani ma preocupa treaba asta, a trecut ceva timp. :P
    Te puup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mi-e mie frica sa ma incerc sampoane noi, avand in vedere ca majoritatea imi provoaca matreata..chiar si cele profi!!
      de tinctura de ardei iute stiam si eu , dar nu am avut curaj sa o folosesc pana acum!! mersi de pont oricum!!

      te pup!

      Ștergere

Multumesc pentru vizita!Astept parerile voastre despre postarile mele!!