miercuri, 6 noiembrie 2013

Cum scapam de matreata

Tot am folosit ba sampoane cosmetice, ba profesionale gen Moroccanoil si tot nu scap de matreata. Singura sansa  e sa mai folosesc un sampon profesional anti matreata sau sa revin la vechiul Head& Shoulders.



Am folosesc  Biosilk dar si multe alte sampoane si degeaba.

Am zis ca de acum voi cumpara doar balsam de par sau masca, ser  profesional si sampon raman la cel care nu imi provoaca matreata.

Cu mult renumitul Moroccanoil  a fost cat de cat ok, exceptie facand matreata.

Lasa parul moale, are chiar si volum cum promite, se simte diferenta fata de sampoanele mass market, dar daca mie nu imi prieste, il voi consuma cred dupa ce rezolv cu matreata.

Am incercat si masca cu ulei de cocos laudat la fel pentru actiunile lui asupra scalpului si disparitia matretii, dar nu am vazut rezultate.Desi am vazut ca e laudat acest ulei de cocos si la emisiunea Dr. Oz, o sa mai fac cateva masti cu el.

Nu stiu cat are legatura cu samponul , cat mai mult cred ca isi face aparitia matreata in perioade stresante.
Alimentatia mea e ok, incerc sa am grija ce mananc, nu mananc chipsuri, sau mancare junk food.
Desi exclud aceasta cauza.

O sa incerc sa am rabdare cand folosesc un sampon si sa nu il schimb de la prima utilizare cand vad ca nu da roade.

Iata cateva retete naturiste gasite pe net:


"Loţiune anti-mătreaţă cu dafin


3 linguriţe de frunze de dafin mărunţite, 1 sfert de litru de apă
Fierbeţi apa şi apoi adăugaţi frunzele de dafin mărunţite. Infuzaţi timp de 25 de minute. Strecuraţi şi puneţi în frigider. Când vă spălaţi părul, clătiţi mai întâi cu apă. Apoi aplicaţi ceaiul de dafin pe părul dvs de mai multe ori. Lăsaţi-l pe păr circa 1 oră. Apoi clătiţi.

Remediul cu suc de sfeclă

Un pahar de suc de sfeclă, 2 căni de apă, 1 linguriţă sare
Spălaţi-vă părul cu acest amestec. Nu îl folosiţi dacă sunteţi blondă, deoarece sfecla conţine un colorant care se va vedea pe părul dvs.

Remediul cu suc de lămâie

Sucul de la o lămâie
Stoarceţi sucul de la o lămâie mare şi aplicaţi jumătate din el pe păr. Amestecaţi cealaltă jumătate cu 2 căni de apă. Spălaţi părul cu şampon, apoi clătiţi cu apă. Clătiţi din nou cu amestecul de lămâie şi apă. Se repetă în fiecare zi, până când mătreaţa dispare.

Remediul cu ulei de susan şi ghimbir

3 linguri de ulei de seminţe de susan, 1 linguriţă suc de lămâie, 1-2 linguriţe de suc proaspăt de ghimbir
Daţi prin răzătoarea mică două rădăcini proaspete de ghimbir, pentru a obţine o pastă fină. Puneţi pasta într-un tifon dublu şi apăsaţi cu putere pentru a obţine 1-2 linguriţe de suc. Apoi amestecaţi cu celelalte ingrediente. Frecaţi acest amestec de scalp, de 3 ori pe săptămână.

Remediul cu oţet de mere

Oţet de mere cald
Aplicaţi oţetul de mere pe scalp şi păr, acoperiţi-vă capul cu o bonetă pentru baie şi staţi aşa timp de cel puţin o oră. Clătiţi cu apă călduţă. Se repetă de două, trei ori pe săptămână.

Remediul cu usturoi şi oţet

3 căţei de usturoi, 1 cană de oţet de mere
Pisaţi usturoiul şi amestecaţi-l cu oţetul de mere. Lăsaţi amestecul să acţioneze timp de 3 ore, strecuraţi, apoi turnaţi pe păr de 3 ori. Nu clătiţi.


Seminţe de schinduf (fân grecesc, molotru)

Lăsaţi peste noapte, în apă, două linguri de seminţe de schinduf şi faceţi din ele o pastă fină în dimineaţa următoare. Aplicaţi această pastă pe tot scalpul şi lăsaţi pentru jumătate de oră. Spălaţi apoi părul cu o soluţie de săpun. Acest remediu împotriva mătreţii este deosebit de eficient pentru cei care suferă de mătreaţă uscată. Aţi putea folosi, de asemenea, apa în care aţi înmuiat seminţele ca tonic pentru păr după duş. După ce aţi spălat părul cu şampon, lăsaţi-l să se usuce natural şi apoi înmuiaţi un tampon de bumbac în acest lichid şi aplicaţi pe scalp. Aceasta este una din soluţiile anti-mătreaţă cele mai simple şi mai eficiente şi poate fi, de asemenea, utilizată ca o măsură preventivă pentru a vă asigura că nu veţi mai suferi din nou de mătreaţă.
Piaţa este inundată cu şampoane care pretind că ar fi "cel mai bun şampon anţi-mătreaţă", asiguraţi-vă că alegeţi produse fiabile care se potrivesc tipului dvs. de păr."




Voi ce trucuri pentru a disparea matreata stiti?
Oricum efectele sampoanelor sunt diferite de la persoana la persoana.

12 comentarii:

  1. sincer eu am folosit ceva de la farmacie cu efecti benefic asupra scalpului meu iar un timo lung am folosit doar hh&s..,

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am avut de-a face cu aceasta problema, asa ca nu am testat nimic pe propriul par. Cu H&S eu nu ma inteleg, desi l-am folosit, incercand sa scap de tendinta de ingrasare.Am auzit si eu de lamaie adaugata in tot felul de masti sau de uleiul de cocos, dar nu am idee daca dau rezultate.Oricum, eu iti urez bafta, sa gasesti un ajutor de nadejde.Stiu ca internetul este plin de tot felul de remedii, insa habar nu am daca sunt si eficiente.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am probleme cu ea, deşi am avut şi eu perioade dificile, cel puţin prin liceu, iar atunci foloseam Head & Shoulders.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu am fost dezamagita de multe sampoane profesionale sau fara SLS, unele chiar antimatreata mi-au cauzat matreata... solutia mea a fost Clear sau Head & Sholders, folosite zilnic..timp de o saptamana..apoi la doua zile... Uleiul de cocos e bun ca masca hidratanta..nu stiam de efectele anti-matreata. Succes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am citit de uleiul de cocos ca ar avea efecte antimatreata..dar l-am folosit doar de 2 ori pana acum

      Ștergere
  5. Eu îmi cumpăr mereu sampoane pentru par normal. Şi am un tip de par cu tendinţe de ingrasare şi mătreaţă. Contează foarte mult ca pielea capului sa fie bine hidratată. Cu cât folosim mai mult un produs pentru o anumită "afecţiune" cu atât scalpul nostru e mai uscat şi încearcă să compenseze cumva producând mai mult sebum şi mătreaţă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sincer nu stiu..ca asa luat maoroccanoil pt volum , nu pt par gras si tot mi-a provocat matreata

      Ștergere
  6. Eu mult timp am avut probleme cu matreata si cu mancarimea scalpului.
    Dupa ce am incercat mai multe produse, fara rezultat, m-am hotarat sa merg la un doctor dermatolog bun.
    Doctorul mi-a dat ca tratament un sampon natural anti-matreata pe baza ulei 100% pur din arbore de ceai(tea tree oil) de la Thursday Plantation.
    Pe langa samponul care mi-a dat doctorul, eu mi-am cumparat si o sticluta cu ulei 100% pur din arbore de ceai(tea tree oil).
    Am zis ca la inceput sa fie mai puternic samponul, si am pus o parte din ulei direct in sampon sau cateodata direct in mana peste sampon.
    Efectele au fost super bune, matreata mea a disparut complet si mancarimea scalpului odata cu matreata.
    Un alt aspect placut la sampon este ca nu face spuma cum fac produsele chimice si miroara incredibil de bine…a natura.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu cu sampoanele dermo cosmetice care nu fac spuma..nu ma impac..simt ca nu curata deloc parul

      Ștergere
  7. Buna,

    Eu am avut probleme cu matreata inca de pe vremea liceului. Nu avea legatura cu stresul sau cu alimentatia, era pur si simplu nelipsita :( Am incercat o multime de sampoane antimatreata, si mai ieftine si mai scumpe, inclusiv sampoane solide facute doar pe baza de plante sau sampoane recomandate de dermatologi, insa nimic nu a functionat, sau in cel mai bun caz functiona cateva saptamani insa apoi scalpul se obisnuia si reaparea matreata. Salvarea pentru mine a fost samponul antimatreata Vichy Dercos (este cel verde): dupa 3-4 folosiri am scapat si de cea mai incapatanata matreata. Sper sa fie de ajutor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am folosit si eu samponul vichy dercos, a avut efectele dorite pe moment...apoi a revenit
      la mine e de la stres ,,,mi-am dat seama
      sunt si sampoane care nu imi priesc de la inceput...dar cel mai adesea de la stres imi reapare

      Ștergere

Multumesc pentru vizita!Astept parerile voastre despre postarile mele!!