duminică, 10 noiembrie 2013

5 lucruri de facut daca esti mamica!!

Poate unele dintre voi sunteti mamici, ca si mine, si m-am gandit sa fac un top al lucrurilor ce nu trebuiesc ratate atunci cand in viata voastra a aparut si al 3 lea membru.



  1. Programeaza-te la manichiura Spa! De ce spa? Pentru ca meriti un rasfat mai mult decat o simpla manichiura. Mainile tale care cu drag pregatesc biberoane, schimba pampersi, cara zi de zi in brate puiul de om, au nevoie de   un masaj, de creme hidratante, si la final de atingerea unei  nuante de oja.
  2. Citeste o carte! Nu , nu despre copii, cresterea lor, retete, diversificare! Ci despre personalitate, despre increderea in sine, sau orice alt subiect care tie iti place.
  3. Plimba-te! Rezerva-ti 2-3  ore in weekend daca in cursul saptamanii nu ai timp, in care iti lasi copilul cu sotul( nu va pati nimic daca sta si el cateva ore cu micutul), sau cu mama, si iesi in oras. Plimba-te pe unde nu ai mai fost demult, in aer liber, si bucura-te de orice anotimp.
  4. Iesi cu fetele!Daca esti mamica asta nu inseamna ca nu mai poti iesi cu fetele in oras. Iesi din cand in cand , vinerea, sambata cu fetele dragi tie, si vorbiti cate in luna si in stele.
  5. Nu te neglija!Valabil atat pentru aspectul tau fizic , cat si interior.

Daca esti mamica nu inseamna ca trebuie neaparat sa suferi de depresie, sa simti ca nu mai poti iesi in oras, sa ai viata de dinainte de a naste.

Poti,doar ca acum prioritatile se schimba: cel mic devine nr.1, dar nu uita de tine: Cel mic are nevoie sa fii zen sa ai rabdare cu el si cand mai creste sa fie mandru de mamica lui!

4 comentarii:

  1. Asa este, multumim pentru articol. Atunci cand devii mamica este minunat, dar asta nu inseamna ca ne vom inchide in casa intre mormane de pampersi, biberoane si hainite, in timp ce sufletul nostru tanjeste dupa o ora de relaxare si dupa lucruri frumoase.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mă bucur tare mult să văd gândurile astea venite din partea unei mămici, aşa cum eşti şi tu, Irina. Consider că dacă tu eşti fericită şi mulţumită cu tine însuţi, şi familia va reflecta exact aceeaşi stare de bine. Familia este o binecuvântare, nicidecum o corvoadă, aşa cum a ajuns să fie percepută în ultimul timp. Felicitări, îţi doresc din suflet să continui pe drumul acesta :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu inca nu-s mamica asa ca nu pot vorbi din postura aceasta.Mi-as dori tare mult ca in momentul in care o sa am un bebe sa am timpul necesar pentru a ma ocupa si de mine,mai ales ca sunt obisnuita sa ma "rasfat" din cand in cand.Imi aduc aminte de o prietena care imi zicea ca n-are timp nici 5 minute de un dus de cand are copil. :(

    RăspundețiȘtergere
  4. uff dar eu am incalcat toate regulile decand am devenit mamica am uitat de mine nu ca inaite ma duceam eu sa ma rasfat dar parca anii trec asa de repede si macar sa ramai cu o multumire si o mica bucurie , din discutile mele cu prietenele am observat ca nu sunt singura , avem mai multa grija de cei din jur decat de noi ,dar trebuie o schimbare ..

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita!Astept parerile voastre despre postarile mele!!