sâmbătă, 23 iulie 2016

Pepene rosu vs pepene galben

Pepenele verde = harbuz = lubenta..etc. este recunoscut pentru continutul ridicat in apa (92% apa mai exact), bogatia de vitamine si un aport foarte scazut de calorii. Pepenele verde contine vitamina A, C, B6, E, D, minerale precum calciul, magneziul, fosfor, zinc, potasiu, antioxidati. Tot acest cumul de vitamine, minerale si antioxidati joaca un rol extrem de important in preventia diverselor patologii.


Fiind alcatuit in principal din apa, pepenele rosu ajuta la hidratarea corespunzatoare a organismului.
In privinta contintului de calorii, acesta aduce un aport de 30 kcal/100 grame. De asemenea, este important sa mentionez ca si semintele sunt foarte benefice. Acestea contin numeroase fibre, minerale, proteine si grasimi sanatoase. O suta de grame de seminte de pepene verde contine 515 mg de magneziu, aproximativ 10 grame de zinc, 28 de grame de proteine si aproape 50 de grame de grasimi.

Pepenele galben, pe locul 2 in topul preferintelor, este un fruct extrem de aromat, dulce, cu un continut mai scazut de apa, dar la fel de benefic precum pepenele verde.


Pepenele are un aport caloric scăzut 34 calorii/100 g şi constituie o sursa excelenta de vitamine antioxidante (vitamina A, cu rol important în acuitatea vizuala şi vitamina C, cu rol în întarirea sistemului imunitar), fiind ajutorul ideal al organismului cand vine vorba de neutralizarea radicalilor liberi. Cu un conţinut de 90% apă, albumine, fibre alimentare, potasiu, fier, vitaminele A, B, C, magneziu, fosfor, calciu din belşug şi potasiu, pepenele galben este unul dintre cele mai bune antioxidante, îmbunătăţeşte sistemul imunitar şi reduce riscul atacului cardiac, are acţiune reglatoare asupra apetitului, precum şi efecte vitalizante puternice.
Se consumă în general în stare naturală, dar este la fel de savuros şi sub formă de salate, îngheţată sau dulceaţă.

Asa ca , profitati de aceste fructe in sezonul acesta!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru vizita!Astept parerile voastre despre postarile mele!!