miercuri, 3 iunie 2015

Cum sa ai par stralucitor si sanatos vara aceasta

Sezonul cald a sosit , deci tot mai multe dintre noi ne dorim un par stralucitor si sanatos, care sa intoarca toate privirile pe strada! Si cum nu ne putem feri de radiatiile solare, de praf, vant si alti factori nocivi pentru par, v-am pregatit niste ponturi  despre cum sa ai un par stralucitor vara aceasta!



  1. Foloseste masca regeneratoare  homemade .Tot ce ai nevoie  este:
  • O jumătate de avocado
  • 3 linguri de miere
  • 2 gălbenușuri de țară
  • 3 linguri de ulei de cocos sau ulei de jojoba
  • 1 banană




Albușul de ou are o serie de beneficii pentru părul gras și plin de mătreață: controlează secrețiile de sebum, curăță foliculii, prin urmare înlătură excesul de sebum din firele tale de păr. În plus, albușul de ou conține o enzimă activă care ucide bacteriile și alți microbi și astfel reduce mătreața și te ferește de suprainfecții.


2.Lămâia, sau, mai bine zis, zeama stoarsă pe loc de la una sau două lămâi are o multitudine de beneficii pentru părul tău, mai ales dacă este gras și plin de mătreață. Zeama de lămâie reduce producția de sebum din glandele scalpului și are proprietăți antiseptice care vor înlătura bacteriile cauzatoare de mătreață și coșuri.





3.Ne imbie cu mirosul lor, dar stiati ca  florile de salcâm au nenumarate beneficii si pentru par?Iti  poţi prepara singură, foarte uşor, un tratament care să-i redea strălucirea părului tău. Uite de ce ai nevoie şi cum îl poţi prepara:
  • 300 gr. de flori de salcâm proaspete
  • 300 ml. de ulei de măsline
  • O lingură de miere
Mărunţeşte cât poţi de bine florile de salcâm şi amestecă-le apoi cu mierea şi cu uleiul de măsline. Pune tot amestecul rezultat într-un borcan de sticlă, bine închis. Lasă compoziţia la macerat, o săptămână, la soare. Apoi strecoară uleiul de flori şi, după fiecare baie, aplică foarte puţin pe păr. Poţi păstra uleiul la frigider multă vreme şi te poţi folosi de el ori de câte ori ai nevoie.
Acest ulei cu salcâm şi cu miere nu numai că îţi va hidrata părul în profunzime, îl va ajuta să se regenereze, dar îi va reda vitalitatea şi strălucirea. Vei remarca asta chiar de la prima aplicare!


4. Pentru pregătirea măştii pe care o foloseste si Sofia Vergara,  si pe care o aplică o dată pe săptămână, foloseşte următoarele ingrediente: 20 ml ulei de măsline, 10 ml ulei de migdale şi câte 3 picături din uleiurile esenţiale (lavandă, portocale). Totul se pune într-un bol de ceramică (niciodată plastic), se mixează bine şi se aplică cu o pensulă pe toată suprafaţa părului. Apoi se menţine peste o oră, ca să aibă efect.


5. Bogat în acizi graşi esenţiali pielii, dar şi numeroase vitamine, precum vitaminele A, E ori H, uleiul de argan reface structura firului de păr şi îl lasă moale şi uşor de coafat. Pentru a te bucura de toate efectele sale e indicat să foloseşti un ulei cât mai pur, preferabil bio.

Uleiul de argan poate fi folosit în mai multe feluri pe părul degradat. În primul rând, el se poate amesteca cu şamponul pe care îl foloseşti în mod normal. O cantitate mică, aproximativ o jumătate de linguriţă de ulei, este suficientă. Apoi, uleiul de argan poate fi aplicat ca şi mască pe părul umed, dar şi la finalul procesului de styling, pentru un plus de strălucire. Practic, îl poţi folosi oricând în procesul tău de îngrijire, iar rezultatele se vor vedea în cel mai scurt timp. În plus, uleiul de argan mirose foarte plăcut, iar acest lucru nu va face decât să intensifice ritualul tău de relaxare si rasfat



O vara pe cinste va doresc, si astept sa imi impartasiti din secretele voastre de ingriirea a parului!!


Un comentariu:

Multumesc pentru vizita!Astept parerile voastre despre postarile mele!!