marți, 21 august 2012

Mami,vreau pizza!!!




 Cred ca am mai abordat acest gen de subiect,dar mereu ma enervez cand   vad  tot mai des in parc,si nu numai ,( poze pe facebook ca tot e o moda)..,copii de nici 3 ani carora parintii le dau deja pizza,cola,sau alte bauturi .

 Si problema nu e data li se  ofera o SINGURA DATA!


Problema e cand copiilor li se dau constant acest gen de alimente.Si ne mai miram ca peste 10 ani ajung obezi,cu multiple probleme de sanatate.
Urmaream zilele trecute la tv emisiunea Dr.Oz,unde se duce o  lupta acerba contra obezitatii si a modului nesanatos de viata a  numeroaselor persoane din Sua .


Ati dori ca si copiii vostri sa ajunga astfel de cazuri???

Banuiesc ca nu!!Dar nu inteleg cum  parinti educati,cu o minima pregatire,se lasa prada ignorantei si accepta sa  le ofere copiilor acest gen de alimente.


Daca traiam acum 100 ani  , ii mai intelegeam ca poate atunci nu erau suficiente informatii legate de obezitate si proasta alimentatie inca din frageda copilarie..Dar asa.....
Ii condamn  pe toti acei parinti care  ii invata de mici copii sa manance prost!!

Acum si fructele si legumele nu mai sunt ce erau acum 100 ani....dar macar incercam sa le oferim pe acestea si  nu pizza,cola,sau alte asemenea alimente si bauturi.

Un alt lucru greu de inteles pentru mine este cu "Pofta la copii"!

Oameni buni ,cititi pe internet ,intrebati medici cu pareri  pertinente,si toti va vor spune acelasi lucru:daca copilul nu a gustat niciodata dintr-un aliment,nu are cum sa-i fie pofta"
Aici,aviz amatoarelor  bunicute din parcuri...ele mereu sunt cu expresia"Da-i ,mama,ca poate ii e pofta!"

Nu am timp si chef sa stau de fiecare data cand ma abordeaza cu acest gen de expresie vreo bunica sa-i explic...dar  sunt dati cand stau si le explic teoria...si se uita asa mirate....ce mai zis in sinea lor"uite ,nebuna de mama,lasa copilul sa-i fie pofta si nu ii da"!

Prefer sa fiu catalogata in orice fel,dar sa stiu ca in limita posibilitatilor ii ofer copilului meu o alimentatie sanatoasa. Nu ii voi putea controla alimentatia toata viata,de asta ma agit sa-i pun bazele unei alimentatii sanatoase de pe acum,si o educatie in ceea ce priveste alimentatia sanatoasa(inca suntem mici,dar lucram la asa ceva)!!


Voi ce parere aveti despre acest gen de  persoane?
Incercati sa-i oferiti copilului  alimente sanatoase?


P.S   Nu uitati de concurs!!

2 comentarii:

  1. da..si eu am vazut destui astfel de parinti.Ideea este ca multi dintre ei nu constientizeaza si cred ca daca mananca ei trebuie sa i dea si copilului pentru ca ,,ii este pofta".Sa nu mai vorbim de KFC sau McDonald s locuri care sunt mereu pline de parinti si copii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acum ceva timp am vazut pe strada o tipa care arata ffff bine in schim copilul era obez si il sfatuia sa pape hamburger pentru ca in acest fel va creste mare.Nimic gresit va creste mare in numarul de kg.Chiar nu inteleg aceste mame,le este atat de greu sa curetele niste legume sa lepuna cu apa la fiert si sa le ofere o supa sanatoasa copilului sau ceva usor pe gratar fara caratofii pajiti si sucul acidulat.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita!Astept parerile voastre despre postarile mele!!